Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Uchovávání vařené kukuřice

Autor Šmaky
Návštěvník
#1 | Zasláno: 12 Úno 2007 17:17 
Ahoj ,
můžete mi poradit jak uchováváte vařenou kukuřici aby Vám neskysla??

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 12 Úno 2007 17:55 
Šmaky:

Ahoj, s kukuřicí bývá problém. Po uvaření je nutné ji co nejrychleji spotřebovat. Jediná možnost, která mě napadá, je, zamrazit ji. Potom by měla vydržet. Možná to někdo dělá ještě jinak, ale mě nic jiného nenapadá...

Autor Šmaky
Návštěvník
#3 | Zasláno: 12 Úno 2007 22:16 
JJ to mě taky napadlo ale díky

Autor Frostty
Člen
#4 | Zasláno: 14 Úno 2007 21:48 
osobne doporučuji vařit kukuřici konkretně na lov..ne si vařit do zásoby..:-)..jelikož se mi zdá že čerstve uvařená kukuřice vysílá celkem libou pachovou stopu..a vždycky sem měl více záběrů s čerstvě vařenou nežs rozmraženou

Autor PremyslP
Člen
#5 | Zasláno: 15 Úno 2007 10:57 
Já pokud jdu chytat na kuku tak si beru tolik abych ji nemusel tahat domů. Pokud mi nějaká zůstane házím ji rybám. Doma kukuřici neskladuji ani v mražáku. Koupím plechovku Bonduelky a je to. Jsem s názorem Feosttyho za jedno. Kukuřice je problém co se týká skladování. Ještě je tu možnost VAKUOVAT jí. To ale je k dostání v ryb. obchodech. čau čau

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 16 Úno 2007 18:07 
Zdravím!
No tak tady bych asi po prvé s nikým nesouhlasil !!! Kukuřici vařím ve velkém !!! Hrnec ve kterém to vařím naplní 10 - 15 litrový kýbl !!! POkud nechytám každý den, tak to vydrží aj klidně 14dní! Už si možná myslíte, že je to dávno skyslé ! Ano je, máte naprostou pravdu ! Na povrchu vody v kýblu s kukuřicí se vytvoří skyslý povrch (pěna)! Někteří z vás jak se tady dočítám by už to dávno vyhodili ! No ale já mám jiné zkušenosti - neznám lepší pachovou stopu, než dokáže vytvořit starší kukuřice !!! Abych vám pravdu řekl, tak tady vám odhaluji jedno z mojich velkých tajemství !!! Na vodě kterou nejvíc preferuji to funguje úplně bezvadně ! A já si nemůžu stěžovat, ba naopak jen vychvalovat!
Jeden můj tryk abych moc nenasytil ryby je při pobřežním chytání vylét cca 1 l vody z kukuřice - nejlepší lákadlo - voda z kukuřice se rychle rozplyne a je unášena proudy do oklí !Kapři na to reagují velmi rychle a začínají zběsile hledat !

Autor Fit
Administrátor
#7 | Zasláno: 16 Úno 2007 19:38 
basnak:

Hm, tak to teda čumím. Kukuřici zase tak často nevařím, ale když jsem jí párkrát dělal, tak vždycky jak se objevil ten povlak a pěna, tak jsem to už vylil a nenapadlo mě na to chytat... Já jsem si myslel, že to ty kapry bude spíš odpuzovat než lákat. Ale tohle teda u nás na řece vyzkouším, díky za radu..., fakt mě to dostalo, když jsem o tom kdekoli četl, tak bylo psáno, že vylit...:-)

Ono je fakt, že ne všechno, co se nezamlouvá člověku, nemusí chutnat i rybám...

Autor Frostty
Člen
#8 | Zasláno: 17 Úno 2007 20:01 
basnak: chytáš jak chytáš a to je jedině dobře:-) znám lidi jenž to praktikují uplně stejně;)

Autor Šmaky
Návštěvník
#9 | Zasláno: 18 Úno 2007 16:45 
No uvidime co se osvedcí díky za napady a rady

Autor zadar
Člen
#10 | Zasláno: 28 Úno 2007 11:05 
basnak Tento způsob také používám. Je to lepší než čerstvá.

Autor basnak
Člen
#11 | Zasláno: 28 Úno 2007 16:16 
zadar
To víš že je ;-) a že vůbec nepoci»uješ míň záběrů???

Autor Sva»a
Návštěvník
#12 | Zasláno: 2 Bře 2007 14:53 
Ahoj ,
můžete mi poradit jak uchováváte vařenou kukuřici aby Vám nezhnila?????

Autor basnak
Člen
#13 | Zasláno: 2 Bře 2007 15:05 
Hola !!
Pokud kukuřici přechováváš v kýblu s vodou tak ti akorát může kvasit - což je chemický proces různých látek jako je např. kvasinka ! Aby jsi spomalil kvašení kukuřice - tak ti můžu doporučit její pravidelné propírání pod tekoucí vodou - kde kvasinky a různé tvořící látky (které tvoří kvašení) s ní spláchneš a udržíš tak kukuřici na oko "svěží" !

Pokud nějak přechováváš kukuřici bez vody (na vzduchu) - tak je jasné že po čase začne hnít - vytvoří se na ní povlak plísně "penicilin" :-) ;-) !
Její zaplísnění spomalíš buď na krátkou dobu v lednici a nebo na delší dobu v mrazáku!!!

Autor RYBK4R
Návštěvník
#14 | Zasláno: 6 Bře 2007 23:10 
ZOBER KUKURICU V PLECHOVKE MAŠ POKOJ

Autor dipe
Návštěvník
#15 | Zasláno: 7 Bře 2007 20:49 
je lepší starší foukaná kukuřice nebo nová na háček

Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Uchovávání vařené kukuřice
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑