Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Plovoucí boilies

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next »

Autor Jéža
Návštěvník
#1 | Zasláno: 16 Dub 2007 08:53 
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak udělat plovoucí boilies.Slyšel jsem o tom že místo vaření se peče ale nevim co je na tom pravdy

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 16 Dub 2007 15:06 
Ahoj,
psal jsem o tom dříve článek. Tak si ho můžeš přečíst. O výrobě jsem psal v druhé polovině: Lov s POP–UP boilies

Autor Jéža
Návštěvník
#3 | Zasláno: 17 Dub 2007 11:40 
Dík.Tam jsem se nekoukal

Autor lukas
Návštěvník
#4 | Zasláno: 14 Čvn 2007 14:50 
Hej lidi
Co je lepsi plovouci nebo neplovouci boili???????

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 14 Čvn 2007 23:23 
lukas
Podle toho jak kde a kdy !!! Zažil jsem několik výprav kdy na potápivý boilie ani záběr a na plovoucí to šlo !! - někdy i na panáčka (kombinace potápivého s plovoucím). To máš různě - někdy se rozhoduješ podle podkladu dna, kdy máš na dně nánosy a potřebuješ háček mít nad tím aby se ti nazapichl např. o nějaký list nebo klacík (řasu, rostliny atd.). Někdy plovoucí nefunguje, protože pro kapra vypadá nepřirozeně a někdy zas funguje lépe jak potápivý. S plovoucím se dají dělat různé experimenty, kdy určuješ jeho vzdálenost od dna malým bročkem a tím může být pro kapra atraktivnější !!! Viděl jsem na videu jeden experiment s plovoucím boilie - že měli šrot, ze šrotu udělali kouli (většího pomeranče) a do té koule zabalili celou montáž. Nechali to celé na sluníčku uschnout až to bylo tvrdé, tím pádem ze začátku pro bílou rybu tak trošku vnitřek nedostupný - kapra nalákal rozruch že je tam něco k snědku a začal do koule tak bušit až ji rozbil a z prostředka se mu před "rypákem" objevil plovoucí boilie, který se mu zdál nad podkladu šrotu tak atraktivní, že ho hned z fleku bral!!!
Jako dá se o tom psát ledacos. Třeba ještě jeden příklad, když je kapr opatrný tak nasává lehce boilie (potápivé) a pokud mu tam hodíš boilie plovoucí, nebo potápivý- který je nadlehčený nějakou pěnovkou, tak kapr který nasává potápivé boilie tak už ví jaký podtlak vody má vyvynout, aby boilie dostal aspoň na své pysky a ochutnal ho. Jenže narazí na tvoje nadlehčené nebo plovoucí - vyvine stejný podtlak, ale boilie jde do jeho tlamy dál, čím máš větší možnost že se zapichne háček do jeho tlamky.
Takže asi klasika odpověď - musíš experimentovat !! ještě jsem ale nezažil odpověď, která by jasně říkala "tohle jediné funguje" ;-)

Autor Bača
Návštěvník
#6 | Zasláno: 18 Čvn 2007 13:00 
Ahoj,
chtěl bych začít s boilie.Nevím ale ani jak to vázat atd.Nemá někdo odkaz?díky

Autor basnak
Člen
#7 | Zasláno: 19 Čvn 2007 20:52 
Bača
Zdruv !!! Fit ti určo nějaké zajistí - ale zkus taky trošku pohledat sám, aspoň se nějak zabavíš! ;-) na netu je toho dost (teda aspoň doufám) ;-)

Autor Anonymní
Návštěvník
#8 | Zasláno: 21 Čvn 2007 12:00 
FBS...... nazdarek panové, Omlouvám se že vám vstupuju do otázky, ale nevíte někdo jestli jdou ryby na Moravě v Napajedlích?.... chystám se tam tak za 2 týdny a potřeboval bych nějaké info dík moc za všechny odpovědi....

Autor basnak
Člen
#9 | Zasláno: 21 Čvn 2007 23:19 
Anonymní
Na Moravu v Napajedlích se chystám už druhý týden a pořád se nemohu trefit do počasí !!! Jednu dobu dost pršelo, tím se voda trošku zvedla a pak bylo dost sucho, takže se dala do původního stavu a už, už jsem měl vše nachystané a zas zkurvenáá bouřka, která se přehnala přes celou reppubliku to posrala a Morava je teď jako kafé, teče jako prase a valí se po ní stromy! Takže stále to sleduji z balkónu, ale vidím to tak asi až za dva - tři týdny - jestli teda nebude někde na vrchu 4 dny pršet ( jinak povodně )!

Autor Anonymní
Návštěvník
#10 | Zasláno: 27 Čvn 2007 17:27 
basnak
nazdárek pane. Tak co už jste něco v Napa nalapali?.... A co teď , koušou? Chci tam jet po zkouškách, ale nemám žádné info a Morava vypadá bledě. Chci se nějak domluvit i s Lukášem a zajet třeba na Štěrk (na týden, na víkend) ještě nevím a co ty? jel bys taky...

Autor Anonymní
Návštěvník
#11 | Zasláno: 27 Čvn 2007 17:30 
basnak

jo to jsem psal já... (Pavel from Otrokovice)

Autor basnak
Člen
#12 | Zasláno: 27 Čvn 2007 23:34 
Hola šanghaj Pane :-D :-D
Ale ani se neptej :-( je to bledé jak prase ! Spíš vidím Moravu tak, jako že ju teprve nikdo "neprotrhl" - víš jak to myslím, ne? Prostě ještě se nerozkřiklo, že kapři koušou. Ještě jsem to sice letos nezkoušel, ale už se na to pomalu chystám ;-). Café - nebo jak mu říkají, taky žeprej nulový - jsem se dnes dozvěděl !!!
Vůbec nemají kluci na Moravu čas - pořád dělají a sem tam si zajdou teď pod jezy za vláčet - to je asi vše !! Nevím jak na tom Lukáš bude časově, jezdí na nějaké montáže kam si do pryč - takže když tak by jsi se s ním musel kotel domluvit !!!
Tak jako určitě bych zajel na nějakou výpravu - ale štěrkáč, jak jsme byli minulý rok je teď hodně obsazovaný a nej-místa se provalila, takže tam sedí skoro každý den někdo jiný a místa se tím kurví :-( No ale teď nevím jestli myslíš náš štěrkáč nebo otrokovický :-D :-D ! No nevím jak na tom budu brigádně, pak se uvidí jestli bych jel !!

Příští týden se pokusím prolomit smůlu všech na Moravě a něco lapnout - pak dám vědět jak to s Moravou vypadá !!!

Autor Anonymní
Návštěvník
#13 | Zasláno: 30 Čvn 2007 12:03 
basnak

myslel jsem na váš Štěrkáč u nás to stojí za ho*** všelijaké zákazy a příkazy, prostě běs. Bych se za tebou stavil a pokecáme....tak držím palce a hlavně a» ti koušou.... a lapneš nějakou tu "dvacku" :-))
Zatím se měj.

Autor basnak
Člen
#14 | Zasláno: 4 Čvc 2007 08:42 
Anonymní
Tož jaké si to tam uděláte takové to tam máte !!! ;-) no ale hlavní je že máte Moravu, my ju zas nemáme :-( tak každopádně se můžeš stavit - o tom neváhej !!!

Autor Anonymní
Návštěvník
#15 | Zasláno: 4 Čvc 2007 12:59 
basnak
Nazdárek, zase nám prší..... takže Morava bude zase nachvilku v pr***

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next » 
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Plovoucí boilies
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑