Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Nástrahy - začátečník

Autor Kubrt
Návštěvník
#1 | Zasláno: 6 Kvě 2007 21:33 
Zdravím všechny a obracím se na Vás s dotazem. Po několika letech jsem se vrátil k rybaření a ze současných metod kaprařiny mi jde hlava kolem.
Rád bych chytal na kukuřici, ale nevím jestli má háček být schovaný tak jak tomu bylo dříve nebo má z kuku koukat, nebo se dá kukuřice i na normální háček přivázat mimo ?- tahle metoda mě opravdu zajímá.Zrovna tak bych rád zkusil boilies, jestli je možno chytat na ně bez speciálních úvazů a návazců.Díky za odpověď.Kubrt

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 6 Kvě 2007 22:47 
Kubrt:

Ahoj,
kukuřici je na 100% lepší nastražovat do obloučku háčku tak, aby koukala špička. Úplně nejlepší způsob ale je, nastražovat kukuřici vlasovou metodou jako boilies. Osobně nedám na takto nastraženou kukuřici dopustit (hlavně při krátkých vycházkách k vodě).

Doporučuji ti chytat tak, jak jsem to popsal ve svém článku: S krmítkem na kapry. Díky této montáži si dobře vyzkoušíš chytání vlasovou metodou. Toto bych doporučil všem začátečníkům.

Jinak zítra jedu na výpravu za kapry, takže se tu minimálně až do pátka neobjevím a ani nebudu odpovídat na e-maily. Případné další dotazy kdyžtak dávej sem, myslím si, že ti tu někdo určitě poradí. Přeji hodně úspěchů...

Autor IvoH
Návštěvník
#3 | Zasláno: 14 Kvě 2007 21:31 
článek mě zaujal protože je teď dost aktuální.Pokud se opravdu dáš na srkačku,tak nezapomeň dát krátký návazec od krmítka.Do směsi přidej trochu aromatického oleje,je to přítažlivější pro ryby,nebo» to lépe cítí.Na některých revírech(už většina) se větší ryby krmítkům dost vyhýbají.(bojí se zakrmeného místa šrotem).Proto chytneš většinu kaprů kolem 45-50cm.Na větší bych doporučil boilies,zakrmit tak 2-3 kuličkami na rozpustnou nit.Jsou to mé skušenosti a každý revír je jiný!
Zkoušej,kombinuj a buď trpělivý.Někdy stačí změnit tvar háčku nebo nástrahu a už to frčí.

Autor Anonym
Návštěvník
#4 | Zasláno: 23 Čvn 2007 14:27 
cav
Co to je ZEMAK???????

Autor kaprař pavlím
Návštěvník
#5 | Zasláno: 6 Čvc 2007 12:10 
ahoj všichni.Mám menší dotaz.Chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí chytat na vlasovou metodu když jsem u vody pouze třeba na 4 hodiny. A nevíte proč je lepší při lovu kaprů nechávat špičku háčku vidět než aby se normálně nechávala zakrytá. Nechápu jaký je v tom rozdíl.Děkuji za odpověd

Autor Anonymní
Návštěvník
#6 | Zasláno: 20 Čvc 2007 13:05 
hacek ze sve skusenosti nechavam vilizat protoze kdys to kapr veme tak jse pichne a rozjedese(z vlastni skusenosti)

Autor Petas
Návštěvník
#7 | Zasláno: 19 Kvě 2008 17:31 
Pánové prozraďte kde nakupujete všechny ty dobroty do receptů????
Když ty recepty čtu jde mi z toho hlava kolem.
Existuje nějaký přímo zaměřený eshop????

Autor Fit
Administrátor
#8 | Zasláno: 19 Kvě 2008 19:34 
Petas:

Obchodů na suroviny do boilies existuje obrovské množství, stačí trochu hledat, tak třeba namátkou:

www.carpservis.cz, www.jpsbaits.cz, www.mikbaits.cz + další obrovské množství obchodů, zadej si například do google a určitě toho moc najdeš...

Autor Petas
Návštěvník
#9 | Zasláno: 21 Kvě 2008 09:34 
Fit:

Díky.

Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Nástrahy - začátečník
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑