Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Výroba boilies z krmítkové směsi

Autor k-70
Návštěvník
#1 | Zasláno: 21 Čvn 2008 18:28 
zde je místo pro Vaše dotazy a připomínky k tomuto článku. Odpovídat Vám budu já sám autor a i Vy. Prostě pojdmě podiskutovat o těchto kulích !

Autor basnak
Člen
#2 | Zasláno: 23 Čvn 2008 21:52 
Používám tuhle výrobu už druhým rokem a zatím polovina ryb v mojí galerii byla na takové boilie chycena. Jinak si krmítkovou směs ještě "tuním" podle svých požadavků různýma moučkama. Jako základ mi to stačí. Vždy si vybírám krm.směs tak, abych věděl co by "měla" eventuálně obsahovat. Je to levnější.
Přeji hodně úspěchů. :-)

Autor k-70
Návštěvník
#3 | Zasláno: 29 Čvn 2008 19:26 
Zdarec.
Tak jsem se vrátil z posledního testovacího týdne. Za 3týdny jsem načapal na tyto kule 30kaprů a to je počítám od 50cm. Jinak jich bylo víc. Největší ryby byly tyto 2krát 65cm, 70cm 8kg a můj osobáček 80cm 11kg. Jeden velkej se mi vypnul u podběráku. Odhadem tak 75 - 80cm. Podmínky lovu byly všelijaké. A» už od studeného počasí s větrem a deštěm, tak po naprosté dusno s minimálním stavem vody a malého zájmu ryb. Jak jsem předpokládal je to boilís převážně na menší rybu. Ale zato se záběry dostávaly ihned i bezpředchozího zakrmení. Určitě všem doporučiji vyzkoušet. Nejen proto, že celkem slušně funguje, ale i z toho důvodu, že když chytíte rybu na vlastní boilís bude radost o to větší. ,-)
Všem přeji spoustu nádherných úlovků a úlovkům brzký a šetrný návrat zpět do vody.

Autor basnak
Člen
#4 | Zasláno: 29 Čvn 2008 22:58 
k-70
Proč si myslíš, že je to boilie na menší rybu? Já si myslím, že by to tak ani nemuselo být, pokud by se ta větší ryba k tomu dostala. Boilie je pro veškerou kapří obsádku tak přitažlivé, že vetší ryba se k tomu málo kdy dostane. Nemyslíš?

Autor k-70
Návštěvník
#5 | Zasláno: 30 Čvn 2008 09:15 
basnak

Je to taky pravda co řikáš, ale velkou rybu přeci jenom zastaví větší kvalita než nějaká krmítkovka. I když jsem do toho mého používal převážně spousty tekutých potrav a kyselin. Takže jsem sestrojil takové průměrné boilís. Tak i tak se nehodí na dlouhodobější zakrmení. Na to je až moc velice atraktivní. Ale na víkendovky supr věc to jo .-)

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 30 Čvn 2008 22:45 
k-70
No podle toho jak to myslíš, to "zastaví". Si myslím, že ju by to zastavilo, ona by aj ochutnala, protože tekuté potravy a kyseliny vydávají veliký potravní signál, ale později by zjistila, že ji ta krmítková směs dává málo to co ona potřebuje pro růst a tak odplouvá hledat jinam pro výživnější potravu.
Ale máš naprostou pravdu, že na dlouhodobé krmení to není, pač po třech dnech záběry ustupují. Když si to vemeš, nabušené boilie ze začátku "nechytá", den - dva je klid, na třetí den pak začíná jeden, dva záběry a pak už to jede jak po másle, aspoň tak jsem vždy četl v nějakých článcích. Takže je to úplný opak :-)

Autor k-70
Návštěvník
#7 | Zasláno: 1 Čvc 2008 12:20 
basnak
přesně takhle jsem to myslel. Každopádně ted pracuji na kulích, které budou převážně na velkou rybu. A chtěl bych, aby měli schopnost vyselektizovat malou rybu. Tak uvidíme. Ono to nejde tak snadno, kor když se držím hesla levně, rychle a účině :-) Pokud se mi to povede, tak určitě zase napíšu recept. I když nikdy asi nebude kompletní :-)

Autor fishman
Návštěvník
#8 | Zasláno: 12 Čvc 2008 11:58 
hele prosim vas ja jsem zacatecnik chytam zatim asi 3 tydny reknete mi z ceho se dela boilie odpoved mi poslete prosim [u]denismalek@seznam.cz[u]

Autor Fery
Návštěvník
#9 | Zasláno: 19 Říj 2008 10:16 
Napište mi, prosím, nějaký recept na fungující boilies. Chtěl bych se pochlubit nějakým mega úlovkem. Zatím se mi to moc nedaří, už jsem vyzkoušel spoustu receptů a nějak to nefunguje. Děkuji.

Autor Fit
Administrátor
#10 | Zasláno: 20 Říj 2008 20:51 
Fery:

Takovou radu ti nikdo nedokáže dát. Nic takového neexistuje. Na každé vodě může fungovat něco jiného, a to může být i rozdílné v různých ročních obdobích. Nehledě na montáž, hloubku a spoustu jiných okolností. Každý musí zkoušet a najít tu správnou taktiku...

Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Výroba boilies z krmítkové směsi
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑