Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Boilies...->jaky na ty mrsky tlusty?

Autor Kolda
Návštěvník
#1 | Zasláno: 24 Čvn 2008 22:55 
Zdravim Vas poradte prosim co na kapriky tedka v prvnich tydnech cervence chci si je tam rozkrmit na boilies (nikdy tam na boilies nikdo nechytal) znaji tam akorat kolinka... :-) dneska sem tam plaval... (na miste kde budu krmit) je tam asi 170cm (coz je po celem toku) na dne je tak 5-10cm bahna potom je pisek teplota vody se pohybuje okolo tech 21stupnu asi... je to na rece sirka je tak 20 metru :-) kapri co sem tam dneska videl se vyhrejvat (od rana do vecera) mezi 40-70 cm ale podle me tam nekde budou i dedecci okolo 80 uz sem tam na ne zkousel tak pred 14dnima krmit scopexem (asi o kilometr vys nez budu chytat ted) je to asi 30metru nad jezem kapri tam ocividne sou ale proste jak je premluvit k zaberu... prosim poradte :) takze me otazky jsou....
pokud by ste chteli klidne vam to misto vyfotim aby ste meli predstavu :-)

Jakym boiliesem tam zacit krmit?-> scopex na ne asi neplati (jestli jen boilies nebo i neco k tomu-popripade co)

Jak dlouho krmit?

Kdy krmit a jak casto?

Kdy mam ocekavat nejvic zaberu a pri jakym pocasi (mam tuseni ze zabery hlavne v noci :-) )

Autor Kolda
Návštěvník
#2 | Zasláno: 24 Čvn 2008 22:56 
Jakym mnozstvim krmit?

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 25 Čvn 2008 21:53 
Kolda
Zdarvím.
Na řeku není špatný boilie patentka. Teda spíše ona není špatná nidke ;-), to by asi byl první bod. Na scopex bylo ještě brzy. Spíše teď někdy by měl být přelom, kdy se přechází na ptačáky (boilie na ptačí bázi). Takže bych zkusil, přírodní patentku a něco sladšího na ptačí bázi.
Kolik krmit? Tak záleží na tom jaké máš boilie, někteří prodejci vyrábí boilie se kterým se nemusí tolik krmit stačí jen hrst a chytá eventuálně samo a nebo boilie kterým musíš krmit a předkrmovat. Takže pokud by jsi kupoval, tak se poptat v diskuzích na netu, jestli krmit moc nebo málo. POkud máš samo-výrobu tak bych se držel střední cesty půl kila každý druhý den - to je jedno v jakou dobu, pač stejně ještě nevíš kdy ryba na řece žere. Znám místa, kdy máš záběr až v noci a pak celý den nic, pak místa kdy máš záběr jen ráno a pak nic - je to různé a musíš si to vysledovat. POdle toho pak můžeš se řídit i s krmením.

Autor Kolda
Návštěvník
#4 | Zasláno: 25 Čvn 2008 22:32 
diky za rady...jinak privitam jine nazory apod jeste sem se chtel zeptat jestli pouzivat potapive nebo plovouci boillies jestli treba potapivy nezapadne do bahna a ryba ho nenajde a nebo jestli treba nenacichne bahnem a jeste jakou barvu toho boillie zvolit? jestli splivavou nebo kontrast)

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 26 Čvn 2008 15:21 
Věř mi, že bych taky rád přivítal jiné názory :-) Každý má své zkušenosti s plovoučkama i s potápivýma. Na řece spíše hledej písek nebo štěrk, pak nebudeš muset řešit problém načuchnutí boile bahnem. Podle mne je kontrast lepší při dlouhodobém krmení, kdy si ryba na barvu zvykne a vyhledává ji. Na zkušenější jedince je lepší né moc viditelná nástraha. Ale o tom by se dalo diskutovat pořád. :-)

Autor Anonymní
Návštěvník
#6 | Zasláno: 26 Čvn 2008 17:53 
no prave s toho mam strach.. ze to boillie nacichne a s tou barvou nevim no.. treba jestli si ty vetsi kapri nebudou davat treba na tu svetlou barvu bacha protoze jak tam chytaj na ty kolinka no.. :-) jeste otazka.. mam tam hazet jen boillie nebo i treba stim srot nakej partikl a tak?

Autor JULIK
Člen
#7 | Zasláno: 26 Čvn 2008 22:37 
AHOJKY JA SI OSOBNĚ MYSLIM ,ZE POKUD BUDES ZAKRMOVAT PARTIKLEM I BOILI , TAK TO DNO ZA CAS KDY BUDES KRMIT BUDE TAK PROFILTROVANE ,ZE BYCH NEMEL OBAVY ZE BOILÍ NAČICHNE BAHNEM. I JA BYCH RADEJI POUZIVAL TMAVSI BOILÍ ,NENI TAK NAPADNE ,OSOBNE BYCH TI DOPORUCIL SI PRECIST KNIHU MICHALA KUCERY --lov kapru na ceskych vodach . V TE KNIZE JE VSE CO TI MUZE POMOCI K USPESNEMU RYBOLOVU ,TAK AHOJ

Autor EDA
Návštěvník
#8 | Zasláno: 29 Čvn 2008 18:05 
chytam na rece 30 let. tetk krmím kazdy den kylo dobre uvarene kuku plus 60 svojich bojli lacinejsi forma.Uspechy opravdu dobre. zatim nej supinac 79cm 11 kg.Dva do 70 a 6 sedesatniku .A to za 14 dni, takze zadne drahe speciality-Jsme tam pouze dva zybari, daleko nikdo.Takze pohoda a klídek. Cau a at se ti take dari-

Autor Anonymní
Návštěvník
#9 | Zasláno: 30 Čvn 2008 15:50 
ja nevim jak na ty šmejdy už jit.......,nevim čím je mám přilákat bez krmeni.......ja chitam na vode,kde se smí používat jen krmítko.....prosím poradte my....je mi 15 a chtel bych chitit kapitální ulovek.......mějte se a dík Tom

Autor Fit
Administrátor
#10 | Zasláno: 30 Čvn 2008 16:22 
Anonymní:

Zkusil bych použít nějaký PVA materiál. Ale nejdůležitější je vědě», kde se ti kapři vyskytují. Najít prostě to správné místo a tam to házet. Bez krmení je to o mnoho těžší...

Autor CT Ji
Návštěvník
#11 | Zasláno: 30 Čvn 2008 23:27 
Prvně bych si našel místo kde se kapři zdržují a chodí žrát. Většinou to bývá nějaká vyvýšenina na dně, nebo okolí nějakého úkrytu (spadlý strom, trsy rostlin a pod.) Místo kde má rybář pohodlí není zpravidla nejlepší řešení a i když se dají pravidelným krmením přemluvit k braní nebývá výsledek nic moc. Bahna na dně bych se nebál, kapr ucítí boilí i pod bahnem a vyhrabe si ho. Dokonce je dobré když je olovo pod bahnem a návnada nad ním - je to nenápadné a lehce korigovatelné délkou návazce. Boilí ale přebírá pach bahna (některé rychleji, jiné pomaleji), řešením je přehození asi tak po půl až celé hodině. Použití PVA k přidání několika koulí do okolí návnady je vhodné a co se týče krmení doporučuji krmnou kampaň tak týden v pravidelnou dobu a raději denně a bez chytání aby kapři získali důvěru. Po týdnu už lze chytat a při odchodu od vody vždy přikrmit. Vhodné jsou i pelety a boilí zpočátku v dávce tak cca 50ks od každého denně, později stačí i cca 30 koulí a pár pelet. Pelety rybí např. halibutky, kuličkové krmné nebo CSL a boilí na které chceš chytat. Teď bych asi už použil rybí příchutě mraženého boilí (nahnilý krab,kolínský losos,oliheň a pod.), čas ovocných příchutí je jaro. Barva někdy nevadí, ale pro opravdu velké a opatrné kapry je lepší nenápadnost. Dalo by se toho napsat ještě hodně, ale neboj se experimentovat a hlavně přemýšlej a věř! Něco to stojí, ale nemyslím jen peníze! Mnoho nedočkavých zanevřelo na boilí a vrátili se k chytání na foukačky protože mají víc záběrů. Ale chytání na boilí je cíleno na opravdu velké kapry, které nedočkavci mohou potkat pouze náhodou! Mnoho štěstí

Autor k-70
Návštěvník
#12 | Zasláno: 1 Čvc 2008 17:00 
Moje taktiky na tak malou vodu by byla asi následující. První den 6-10kg partiklu. Složení-kukuřice,pšenice,řepka. Může být i konopí a k tomu tak 50kuliček boilís. A pak už bych je zvykal jen na boilís. To bys moch občas promísít i peletkou.

Autor Luka
Návštěvník
#13 | Zasláno: 2 Čvc 2008 09:59 
Jestli dobře rozumím a nemáš možnost pravidelně krmit tak zkus to PVA a k tomu do krmítka trochu směsi s nějakým partiklem (řepka, konopí,...) Ale hlavně hledej a zkoušej všechny možný a nemožný místa. Taky zkus zjistit jak vypadá dno ( prohazuj to jen těžším olovem který táhneš po dně)Hledej písek a vyvíšená místa. Mě to mockrát pomohlo ikdyž jich tam pár zůstalo. Jinak hledej ryby podle zvířeného bahna nebo bublinek stoupajících ode dna, ale ne z bahnitého dna to občas klame. Jinak dobrou pomůckou jsou Polarizační brýle. Dneska už nejsou tak drahý. Takže přeji hodně zdaru a trpělivosti. Výsledek se dostaví. A hlavně nikdy se neboj někoho zeptat. Většina rybářů co chytaj velký kapry ti ráda něco poradí. Já tak taky začínal a není to dávno.

Autor RUDA 2 KAPŘIU
Návštěvník
#14 | Zasláno: 31 Čvc 2008 14:47 
AHOJ CHTĚL BYCH PORADIT CHTEL BYCH CHYTIT KAPRA NÁKEHO ALE BOHUZEL MI TO NEJDE ZATIM MÁM JEN 2 KAPRY JEDEN MÁ 46CM,41CM NO NIC MOC NO JAKÉ BOILES MI PORADÍTE KÁMOŠ MI RADIL SCOPEX ALE NIC TAKZE NEVIM NA JAKÉ BOILES MÁM CHYTIT KAPRA CHYTÁM NA KRMÍTKO A A NA NÁVLASCE PORADTE MI PROSÍM .

Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Boilies...->jaky na ty mrsky tlusty?
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑