Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  

Cejni

Autor Anonymní
Návštěvník
#1 | Zasláno: 26 Srp 2008 19:04 
Jak se zbavit otravných cejnů když chytám na vlas a kuku(kapr se k tomu ani nedostane a to dávám 4 kuku na vlas a stejně to sajou cejni)

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 26 Srp 2008 21:21 
Ahoj,
tak to je docela velký problém. Pokud jsou na revíru přemnoženi cejni, tak mnohokrát ani moc nepomůže boilies. Jak se kolem toho pohybují, tak se kolikrát píchnou o háček (kolikrát i regulérně). V tvém případě bych asi zkusil větší boilies, alespoň 0,20mm. Uvidíš pak, co to udělá. Ale jestli to pomůže, tak to vím z vlastní zkušenosti, že opravdu nemusí. Ale třeba bude někdo chytřejší a poradí, rád bych se taky poučil:-).

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 26 Srp 2008 22:08 
Hola.
Používáš šrot jako návnadu? - vynech ho! Ta "kuku" je z plechovky, nebo normal? - kdyby normal zkus ji nechat zakvasit, uvidíš co to udělá! Když chytám na kukuřici tak většinou na kvašenou a cejny nechytám. Jinak boilie a to pěkně kořeněné na masové nebo rybí bázi. Aby se ti kolem toho cejni nemotali, vynech veškerý partikl - jen pár kuliček kolem montáže.

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 26 Srp 2008 22:36 
Fit:

Samozřejmě souhlas s basnakem, snažit se prostě co nejvíce omezit atraktivitu pro menší ryby.

Jinak ještě bych chtěl dodat, že dobré zkušenosti mám s touto kukuřičí:

Většinou to zabere, a to i při použití krmítka. Ale jsou revíry, kde jsem na tuto kukuřici také nachytal nějaké ty cejny, ale v daleko menším množství, než při použití kukuřice z plechovky.

Autor Anonymní
Návštěvník
#5 | Zasláno: 26 Srp 2008 22:59 
Dík za rady.Ta kuku je normální mám ji namočenou 24hod.pak ji uvařim a někdy ochutim lehce konopim.Docela dost prohodim jenom kuku,šrot moc nepouživám.Basńaku jak tu kuku zakvasim mám ji nechat dýl namočenou nebo jak?

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 28 Srp 2008 14:52 
Tu kukuřici zakvasíš tak, že ji po uvaření necháš v kýblu ve vodě a ona ti začne den ode dne kvasit a kvasit bez problémů. Chce to jen dobrou teplotu. Nech to např. na balkoně nebo někde ve stínu přikryté (ne uzavřené !!!) deklem od kýblu! Na hladině se ti začnou dělat malé bublinky, které po několika dnech vytvoří hustý smradlavý povlak, až se ti začne z toho "zvedat kufr" tak je to teprve to pravé ořechové.

Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Cejni
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑