Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /  

Stojany na pruty

Autor medved84
Návštěvník
#1 | Zasláno: 8 Dub 2008 22:24 
Rád bych si kopil stojan na pruty pro lov na položenou. Potřeboval bych poradit z jakýma typy máte zkušenosti.

Autor Luka
Návštěvník
#2 | Zasláno: 9 Dub 2008 12:45 
Ahoj. Myslím že dost záleží na tom, jak často a kde ho budeš používat.
Jinak osobně bych šel do nějký střední třídy tak kolem 3 000 až 4 000 tis. Kč. A určitě by to byla trojnožka s dvojitou střední hrazdou, jestli rozumíš. Tady máš odkaz na jeden obchod kde je docela dobrej obrázek. Ale určitě to chce vidět. Není stojam jako stojan. Některý jsou dost vratký.

Autor Dape
Návštěvník
#3 | Zasláno: 27 Zář 2008 12:52 
Ahoj. Já se taky dosti dlouho zabýval otázkou stojanu pod pruty, ale dát 3000 i více peněz za ty těžké zrůdy, které jsou na trhu, sem prostě nedokázal. Popřemýšlel sem a pak za pár hodin, doslova, vyrobil skladací klec, resp. obdélnik, který po přidání stávájícich vidliček, vytvoří perfektní stojánek. Je lehounký, skladný, špicově se přizpůsobí terenu a pořiz. cena cca. 150Kč. Zajemcům zašlu foto mailem. Lovu zdar!

Autor alda
Člen
#4 | Zasláno: 27 Zář 2008 14:16 
Stojan je dobrá věc, když nemáš kam píchnout vydličky, ale tím to končí. Když manipuluješ s jedním prutem, tak s tím druhým ti to vybruje a rušíš si klid na lovném místě. Vydličky si můžeš dát třeba jednu v pravo a druhou vlevo. Nic neváží a cena oproti stojanu je nulová. Osobně používám stojan jen pokud vím, že bych tam nezapíchnul vydličku. Pokud chceš koupit stojan, tak určitě nešetři, ty za málo peněz jsou dost nestabilní.

Autor Venda
Návštěvník
#5 | Zasláno: 29 Zář 2008 08:17 
Já tedy jestli mohu tak bych jen dodal, že docela závisí i na tom jaké máš vybavení. Mám dvě výbavy jednu special na kapry na soukromé revíry a na delí pobyt a druhou na ty rychlovky v týdnu. Mno a chtěl sem to jednou skombinovat a to byla chyba. považte sami: prut greys, naviják BIG B. LC , na vydličce hlásič + swingery a měl sem pocit a taky se tak stalo, že u řeky nebylo dost hlíny na šutry a tak sem prostě nezapích jak bych potřeboval a mohl sem se jít klouzat. Takže poučení zní: do těžkého lesnitého porostu vždy vidle plus kompaktní teleskop, když do otevřeného prostoru s nejistým podložím tripod a možná i těžší vybavení, raději nekloubit.

To jen má zkušenost

Autor Max
Návštěvník
#6 | Zasláno: 12 Lis 2008 15:17 
Slušný stojan se dá pořídit už za "pár" kaček, např. JRC má akční euro pod http://www.nasoutokushop.cz/jrc-stojan-x-lite-euro pod-d582

ale další o něco kvalitnější je určitě nesvik....
http://www.nasoutokushop.cz/nesvik-compact-3-nohy- d869
je to jeden z nejlepších stojanů............

Autor k-70
Návštěvník
#7 | Zasláno: 12 Lis 2008 16:22 
Já mám stojan od Rybolovu. Letos se mi sice zozvyklaly nohy. Byly povolený ty jejich klouby. A tak mi strýc udělal nový a delší. Přivrtal jsem je a utáh k sobě škoubem. No a je ještě víc stabilnější než novej .-) Jinak ten od JRC jsem kupoval strýcovi. Vypadá dobře, ale nechytal jsem s ním, takže víc asi nepovím. Osobně bych šel do Foxe Sky poda mít na něj peníze. A jestli to chceš na stoják tak Fox Horizont. A kdyby ti nevadil neraz jako např mě, tak dělá Sportcarp stojan Spider pod. http://www.sportcarp.cz/obchod/stojany-na-pruty/st ojan-na-pruty-spider-pod.aspx

Autor basnak
Člen
#8 | Zasláno: 12 Lis 2008 20:00 
Stojan od JRC X-lite europod jsem si pořídil letos. Za ty prachy se dá, doporučuji kotvit při špičkách směrem k nebi. Chytal jsem tak jednou na řece. Ač nerad používám špičky prutů k nebi, situace si to vyžadovala, k vůli silnému proudu. Nicméně se mi v noci zachytila kláda za silony a celý stojan i s pruty šel k zemi. Jinak nevýhoda je že mu nejdou nastavovat nohy do potřebné velikosti. Mají jen dvě polohy min a max.

Autor Jindra
Návštěvník
#9 | Zasláno: 6 Pro 2008 14:57 
Mladší brácha od SKY PODU (Fox) Horizont je dobrý,ale takový křehučký náchylný na zlomení kloubů které jsou problém někde sehnat.Ale SKY POD nemá chybu a» si každý mluví co chce opravdu je to stoján jak ma být.Jedna z nevýhod je ,že bych si ho nebral na tří hodinovku k vodě.Je to stoján na výjezdy ovšem nesklame.

Autor alesbernard
Člen
#10 | Zasláno: 11 Led 2009 12:00 
Ahoj.Rád bych si pořidil stojan na pruty.Narazil jsem na Tripod Amiaud Basic komplet na strankách Braunstar.cz Nemáte někdo zkušenosti s timto vyrobkem,podle popisu by za tu cenu mel byt celkem dobry.Teprve budu s lovem ryb zacinat,prevazne na proudnych rekach.Diky za odpověď

Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /
 Stojany na pruty
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑