Kaprařské fórum
|
Hlavní stránka
|
Reagovat
|
Hledat
|
Statistika
|
Manuál
|
Kaprařské fórum
/
Vybavení pro kaprařinu
/
Potahované návazce
Anonymní
Návštěvník
|
Zasláno: 13 Zář 2008 20:44
Máte někdo zkušenosti s potahovaným návazcem ze šnůrky Hybrid od Kordy? Začal jsem ji používat po shlédnutí DVD z časopisu Kapr a začaly problémy. Často se mi stane že při bezuzlové montáži utrhnu háček přímo u očka na stažené části návazce. Přitom dávám pozor abych materiál nenarušil při stahování povlaku, což jde mimochodem pěkně mizerně. Jinak je návazec bezvadně tuhý a nezamotává se, ale vzhledem k celkem vysoké ceně šnůrky jsem dost zklamaný. Dělám někde chybu nebo mi doporučíte lepší fluokarbonem potahovanou šnůrku? Podotýkám že bezuzlově vázané montáže používám spoustu let a myslím že je vázat umím dobře.
Fit
Administrátor
|
Zasláno: 14 Zář 2008 10:21
Ahoj,
s touto šňůrkou sice zkušenosti nemám, takže ti nemohu poradit, proč se ti stává s tím utržením. Třeba se ale někdo najde.
Osobně nejraději používám Sufix Stealth Skin, sice tam není fluokarbon, ale je to dobrý materiál a mám s ní dobré zkušenosti. Ještě jsem jí nikdy neutrhl. Vypadá takto:
-FoX-
Návštěvník
|
Zasláno: 14 Zář 2008 11:05
A jakym zpusobem ji svlikas????Zkus to nahrat nad parou a lehce stahnout nehtem....ja osobene pouzivam snurku sufix stift silt ve hnede barve a tokove problemy jsem nikdy nemel a to jsou snurky o tridu jinde nez od kordy....
Anonymní
Návštěvník
|
Zasláno: 14 Zář 2008 14:08
Svlíkám ji stripem taky od Kordy protože nehtem to za studena jde hrozně blbě. To nahřátí nad párou zkusím to by mohl být dobrý nápad ale u vody vždy vařič nemám. Budu muset přestat být líný a udělat si pár návazců do zásoby doma ))). No a pak když to nepomůže asi prohlásím Hybridku za shiit a zkusím přejít na Sufix, Kryston nebo něco jiného...
basnak
Člen
|
Zasláno: 14 Zář 2008 21:07
Též používám, stuženku od Sufixu Camo Skin. Zatím žádný problém, tuhý povlak stahuji nehtem.
Anonymní
Návštěvník
|
Zasláno: 18 Zář 2008 23:19
Takže jsem koupil Sufix stifft silt který se tvrdostí potahu blíží k Hybridce a zjistil jsem následné:
Po stažení potahu je Sufix šnůrka evidentně pletená což se o Hybridce nedá říct. Potah jde opravdu dobře stáhnout už nehtem. Sufix má o 5Lb větší nosnost a tudíž šnůrku trochu silnější a pletením tužší. Barva celkem vhodná na písečné dno a do bláta. Věřím že háček už neutrhnu i když se bude trošku hůř stáčet do tlamky. Dík všem za odpovědi
Kaprařské fórum
/
Vybavení pro kaprařinu
/
Potahované návazce
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete
na této stránce
. Děkujeme za pochopení!
Nástrahy a návnady
Vybavení pro kaprařinu
Revíry
Jak na to?
Tip na webovou stránku
Kaprařina - ostatní...
Vše o tomto serveru
Ochrana osobních údajů
| Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru
LovKapra.com
. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.
⇑