Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /  

Potahované návazce

Autor Anonymní
Návštěvník
#1 | Zasláno: 13 Zář 2008 20:44 
Máte někdo zkušenosti s potahovaným návazcem ze šnůrky Hybrid od Kordy? Začal jsem ji používat po shlédnutí DVD z časopisu Kapr a začaly problémy. Často se mi stane že při bezuzlové montáži utrhnu háček přímo u očka na stažené části návazce. Přitom dávám pozor abych materiál nenarušil při stahování povlaku, což jde mimochodem pěkně mizerně. Jinak je návazec bezvadně tuhý a nezamotává se, ale vzhledem k celkem vysoké ceně šnůrky jsem dost zklamaný. Dělám někde chybu nebo mi doporučíte lepší fluokarbonem potahovanou šnůrku? Podotýkám že bezuzlově vázané montáže používám spoustu let a myslím že je vázat umím dobře.

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 14 Zář 2008 10:21 
Ahoj,
s touto šňůrkou sice zkušenosti nemám, takže ti nemohu poradit, proč se ti stává s tím utržením. Třeba se ale někdo najde.

Osobně nejraději používám Sufix Stealth Skin, sice tam není fluokarbon, ale je to dobrý materiál a mám s ní dobré zkušenosti. Ještě jsem jí nikdy neutrhl. Vypadá takto:

Autor -FoX-
Návštěvník
#3 | Zasláno: 14 Zář 2008 11:05 
A jakym zpusobem ji svlikas????Zkus to nahrat nad parou a lehce stahnout nehtem....ja osobene pouzivam snurku sufix stift silt ve hnede barve a tokove problemy jsem nikdy nemel a to jsou snurky o tridu jinde nez od kordy....

Autor Anonymní
Návštěvník
#4 | Zasláno: 14 Zář 2008 14:08 
Svlíkám ji stripem taky od Kordy protože nehtem to za studena jde hrozně blbě. To nahřátí nad párou zkusím to by mohl být dobrý nápad ale u vody vždy vařič nemám. Budu muset přestat být líný a udělat si pár návazců do zásoby doma ))). No a pak když to nepomůže asi prohlásím Hybridku za shiit a zkusím přejít na Sufix, Kryston nebo něco jiného...

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 14 Zář 2008 21:07 
Též používám, stuženku od Sufixu Camo Skin. Zatím žádný problém, tuhý povlak stahuji nehtem.

Autor Anonymní
Návštěvník
#6 | Zasláno: 18 Zář 2008 23:19 
Takže jsem koupil Sufix stifft silt který se tvrdostí potahu blíží k Hybridce a zjistil jsem následné:
Po stažení potahu je Sufix šnůrka evidentně pletená což se o Hybridce nedá říct. Potah jde opravdu dobře stáhnout už nehtem. Sufix má o 5Lb větší nosnost a tudíž šnůrku trochu silnější a pletením tužší. Barva celkem vhodná na písečné dno a do bláta. Věřím že háček už neutrhnu i když se bude trošku hůř stáčet do tlamky. Dík všem za odpovědi

Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /
 Potahované návazce
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑