Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Revíry Kaprařské fórum / Revíry /  

Těšnov- Les království

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next »

Autor vaskap
Návštěvník
#1 | Zasláno: 1 Říj 2006 12:36 
Ahoj rybáři.Tak další skvělý pobyt u vody mi skončil odebráním povolenky za chytání v noci.Do nedávna tolerovali rybolov po půlnoci,když se jednalo o sportovní rybařinu.Kapři jsou tu nádherní,ale berou hlavně v noci.Jenže ouha,vše se otočilo.Zase tu řádí trio porybných(dej blbci odznak a uvidíš!)

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 1 Říj 2006 18:51 | Změnil(a): Fit 
Hm,
tomu říkám smůla :-/. Bohužel se s tím nedá nic dělat. Taky nechápu, proč u nás platí tohle omezení. Kdyby to bylo alespoň jako na Slovensku, ale tady u nás?... Myslím, že tohle ještě v naší republice potrvá pěkně dlouho, než dojde k nějaké změně.

Co se týká těch porybných, je to většinou o jejich rozumu a dobré domluvě s nimi.

Autor vaskap
Člen
#3 | Zasláno: 3 Říj 2006 19:48 
Když se s tebou nebaví a s úsměvem ti popřejí dobrou noc,co pak dodat.A navíc,když je okolí zná,jak to dělali taky.Proto ten dodatek-dej blbci odznak.Ten komunistický manýr tady bude stále!!!Co mám informace,tak to omezení nehodlají měnit.Kdyby radši zvedli míru aspoň na 50cm(kapr).Myslim tim přehrady.Ale tam jde spíš o peníze.Pertův zdar

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 3 Říj 2006 21:14 
Kdyby radši zvedli míru aspoň na 50cm(kapr).

To by vůbec nebylo špatné a byl bych taky pro, ale spíš bych byl pro zavedení horní hranice míry kapra na 70 cm (viz. petice K-70). Bohužel pro tuto petici stejně nemá skoro nikdo ze svazu pochopení, píše o tom například I. Sláma v rozhovoru, který tady byl nedávno zveřejněn. Dále by se měl omezit počet odnesených kusů (např. týdně) od vody. Třeba 3ks kapra/týdně. Myslím si, že by to bylo dostačující a mělo to efekt, jenže stejně ten, kdo chce, tak ty kapry bude odnášet načerno. I takové případy osobně znám a nic proti tomu nenadělám...

Autor vaskap
Člen
#5 | Zasláno: 4 Říj 2006 11:18 
na Slovensku mají také omezený počet ryb na rok.myslim,že 50 ks.Ale na rovinu-co bych s tím dělal.!!!!Jenře každý s masařů tě vidí ,že se pakuješ jako oni a závist u nás, to je pro ostudu.Není nad to,povodit si kapra nad 7 kilo.Proto jsem u vody.Lov je lov.Všude ve světě se píše,že v noci máš tu šanci mnohonásobnou.A jak je příjemné,když ho pouštím zpět.

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 4 Říj 2006 17:37 
Zdruv!
Hm..... co na to říct, když si to tak pročítám, tak mě napadá jedna úsměvná hystorka:))
vaskap
To máš těžko, ale pokud vím, že je to na dané lokalitě zakázané, tak se ten zákaz snažím dodržet, i když mám sto chutí to tam nechat ležet! To je asi největší nedoceněnost ve sportovním rybolovu! Buď to tam necháš ležet přes půlnoc a budeš chytat jak viz. článek I. Sláma:) a nebo prostě dopadneš tak jak jsi dopadl!
Jako s tím nic nenaděláš!

Autor Fit
Administrátor
#7 | Zasláno: 4 Říj 2006 21:16 
Jo, souhlasím s Basnakem, že s tímto rizikem je potřeba vždy počítat. Nejlepší by bylo, domluvit se dopředu s porybným, jenže ono tam může klidně přijít i jiný a je to v pr.... Legálně to jde jenom na některých soukromých revírech. Osobně to raději taky vytáhnu, i když mě to hodně nutí nechat to tam.

Autor vaskap
Člen
#8 | Zasláno: 5 Říj 2006 05:39 
článek I.Sláma:)
špatně se orientuji.Kde ten článek najdu?

Autor Fit
Administrátor
#9 | Zasláno: 5 Říj 2006 14:25 
vaskap: Přesně tady: Rozhovor s I. Slámou

Autor vaskap
Člen
#10 | Zasláno: 6 Říj 2006 15:39 
díky,co dodat.S p.Slámou souhlasím.

Autor basnak
Člen
#11 | Zasláno: 7 Říj 2006 13:06 
Tak to nejsi sám, ale zákon je zákon!

Autor paja
Návštěvník
#12 | Zasláno: 7 Říj 2006 13:35 
V našich"staromódních a zatvrzelých" podmínkaách MRS budem ještě dlouho čekat než se dočkáme např: chytání nonstop, používání tyčových bojek.....prostě všeho co patří k sportovnímu rybolovu. Zátím vše nahrává jen masařům. Jediným malým krůčem, kterým "naši hlavouni" přispěli je hranice K- 70. A na to by nepřišli sami kdyby jim nedali pomět "naše" kaprařské špičky.
Prostě kdo si bude chtít zachytat přes noc bude muset buď porušit zákon a nebo si zaplatit "drahou" povolenku a odjet někam na kaprodrom.
Já si myslím, že kdyby prodávali v každé organizaci 2 druhy povolenek 1) normální..... 2) s vyjímkami (sportovní rybolov) samozřejmě za příplatek tak by to mohlo být zase o něco lepší....

Autor Fit
Administrátor
#13 | Zasláno: 7 Říj 2006 16:03 
paja:

Proč za příplatek pro sportovní rybáře? Platit by přece měli spíše ti, kteří ty ryby odnášejí od vody ve velkém množství. Copak by nestačilo každému rybáři 20 ks kapra ročně? 20 ks není myslím málo, nebo jo? Já jsem si letos vzal zatím 2 a vezmu tak maximálně ještě jednoho. Pokud by třeba někdo chtěl odnést více ryb, tak by si jednoduše musel za každou rybu připlatit. V tomhle bych viděl já smysl..., ne v tom, že by měli platit rybáři, kteří to myslí s rybami a rybařením dobře a záleží jim na přírodě.

Autor paja
Návštěvník
#14 | Zasláno: 7 Říj 2006 19:06 
Fit
Tak ty to myslíš dobře - já s tebou souhlasím. Ale oba víme že by to neprošlo. Já jsem si nevzal zatím žádnou rybu. U nás si může každý rybář odnést od vody 20ks kapra za rok.
Jinak si myslím, že masaři by si za povolenku nepřiplatili - kdyby zjistili že ryby musí pouštět a používat podložku, a další náležitosti co k lovu chy» a pus» bezvýhradně patří. Já bych si každopádně za povolenku radši připlatil - abych nemusel porušovat RŘ I když se samozřejmě snažím chytat bez porušování pravidel.
Dále by mohli snížit hranici na K-60. Tak to mají např. v Napajedlích.

Autor Fit
Administrátor
#15 | Zasláno: 7 Říj 2006 19:15 
Jo to je pravda, že by to neprošlo. Bohužel s tím nic nenaděláme. Ve vedení MO jsou většinou důchodci, kteří pro tohle logicky nemají pochopení.

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next » 
Revíry Kaprařské fórum / Revíry /
 Těšnov- Les království
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑