Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

jsem úplný začátečník :-)

Autor novas32
Návštěvník
#1 | Zasláno: 15 Lis 2006 10:16 
ahoj, rád bych vás všechny předem požádal o trpělivost s mými, pro většinu z vás asi triviálními dotazy, nicméně se radši budu ptát, než si něco namlouvat a potom tápat. předem děkuju za každou radu. čím začít?... tak třeba: jaký význam má swinger, pokud použiju akustický signalizátor? myslel jsem, že stačí vložit vlasec do rolničky signalizátoru záběru. dává se tam swinger kvůli napnutí vlasce?

Autor Anonymní
Návštěvník
#2 | Zasláno: 15 Lis 2006 20:02 
Hoj novas32. Jednoduše řečeno. kvéten 2007 mi napiš a dáme víkend u vody. Jsem z Ostravy. Tak bys mohl poznat vodu kolem ní. Ber to jako pozvání. PremysP@seznam.cz

Autor novas32
Návštěvník
#3 | Zasláno: 16 Lis 2006 12:06 
hmmm, ale ten email jaksi nefunguje...

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 16 Lis 2006 16:50 
Ahoj,
swinger se používá hlavně proto, aby šlo dobře vyšponovat vlasec (podle potřeby). Záleží na okolnostech jako je vítr, tah proudu a vzdálenost lovného místa, někdy i na druhu montáže. Elektronický signalizátor záběru slouží k indikaci záběru, na swingeru je potom vidět, zda ryba pluje směrem od nás (swinger jde nahoru) nebo směrem k nám (swinger padá dolů). Swinger je určitě velice důležitá pomůcka pro lov kaprů. Kdyby ti něco nebylo jasný, tak se klidně ptej...

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 16 Lis 2006 21:07 
novas32:

Hola!
Jak už psal Fit, že swinger je důležitá věc - má naprostou pravdu!
Už samotný optický signalizátor jako je swinger, byl navržen tak, aby splňoval všechny požadavky rybářů, které postupně výrobci realizovali v naprostou dokonalost třeba např. firma Fox typ MK2, má asi nejlepší kvalitu, ale také samo se to projevuje i na ceně! Výborné provedení jak v zámku, který se lehounce otevírá, tak i v celém provedení designu!
Samo, že se prodávají taky napodobeniny MK2, které, ale už nedisponují takovým vlastnostem jako jejich předchůdce, tyto napodobeniny jsou sice levnější, ale za to mají horší kvalitu jak v materiálu, tak i v provedení! Např. "držák", který je upínán mezi elektronický signalizátor a konstrukci stojanu, nebo vidličky, není tak rubustní a více se vyklá, nebo závaží na nastavení hmotnosti swingru nedosahuje takové gramáži jako u MK2 a v poslední řadě což je nejdůležitější je zámek, který se neodepíná takovou lehkostí!
No a k té tvojí otázce : je sice pravda, že se používá při napnutí vlasce, ale spíše se využívá k citlivosti záběru při různém počasí a použití montáže (ale to už tady popisoval Fit)! Kdy by jsi použil jenom akustický signalizátor bez jakéhokoliv optiku, tak rozhodně na něm nepoznáš, že máš záběr, když si to ryba nasměruje přímo k tobě! tzv. "padák":))

Autor novas32
Návštěvník
#6 | Zasláno: 17 Lis 2006 09:00 
diky za odpovedi, nic min nez ze jsou naprosto vycerpavajici a srozumitelne se k tomu neda rict :-))). to same se tyka i dalsiho tematu o volbe montaze, i tady vam dekuju a doufam, ze i me dalsi dotazy neuniknou vasi pozornosti.

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 jsem úplný začátečník :-)
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑