Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

způsoby nastražování boilies

Autor novas32
Návštěvník
#1 | Zasláno: 17 Lis 2006 21:00 
jaké jsou způsoby nastražování boilies? vím, že se dává mimo háček, jak se upevňuje? dává se i přímo na háček? co ostatní druhy nástrah? dávají se na háček nebo se také některé upevňují mimo háček? děkuji :-)

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 17 Lis 2006 22:48 | Změnil(a): Fit 
Jak se nastražuje boilies je velice pěkně popsáno tady. Boilies v žádném případě nenapichuj na háček, byla by to velká chyba a pravděpodobně by jsi asi nic nechytil!

Jinak jestli ti můžu doporučit, tak si to nejprve vyzkoušej na jiných nástrahách jako je třeba kukuřice. Opravdu se toho nastražení mimo háček neboj, je to naprosto spolehlivé a určitě i účinnější než klasické nastražení. Moje doporučení pro začátečníky je, začínat s touto montáží, která je jednoduchá a velice účinná (popisoval jsem to v tom článku). Jako nástrahu použij kukuřici a uvidíš, že budeš tahat kaprů jak nikdy!!!

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 18 Lis 2006 18:45 
Tydy musím oponovat :-D"Boilies v žádném případě nenapichuj na háček, byla by to velká chyba a pravděpodobně by jsi asi nic nechytil!" Je mnoho způsobů jak boilie předložit kaprovi před rypec, třeba i napíchnutím na háček, - tuto metodu např. popisuje anglický kaprař Andy Little ve své knížce Chytání velkých kaprů. Po pozorování kaprů na lokalitě kde chytám a kde se dají pozorovat v mělkých vodách jak příjmají nabídnuté boilie jsem se rozhodl, že tuto metodu příští rok zkusím praktikovat. Po pozorování jsem zjistil, že kapři než nasají nastražené boilie i s háčkem tak jim to trochu trvá déle, protože jsou čím dál více opatrní, jinak pokaždé nasál ten největší z hejna boilie jen do pysků po háček - vím, že někteří si říkáte blbost, ale je to tak, kdy bych měl podvodní kameru, tak tyto záběry rád natočím! Způsob nastražení boilie na háček zpočívá v tom, že v jednom případě háček trčí z boilie na ramínku až po úroveň špičky háčku, ten druhý způsob spočívá v tom, že boilie je až na očku háčku tzv. "Šroubová montáž"! Tato metoda je podrobněj popsaná v té knížce - jaký zvolit háček, déku návazce atd.!

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 18 Lis 2006 22:47 | Změnil(a): Fit 
Hm,
už jsem o tomhle taky slyšel, ale začátečníka bych tím příliš nezatěžoval. Pro něj je důležité, aby si tuhle metodu nejprve ověřil klasickým způsobem a až potom začal experimentovat.

Jinak pokud bychom boilie propíchli tak, aby se boilie nacházeno v obloučku háčku, tak by neměl být problém. Tohle ale lze praktikovat jen u menších kuliček a určitě čím měkčí, tím lepší...

Můj názor ale je, že kapři u nás ještě nejsou tak nedůvěřiví jako třeba ti, co jsou v Anglii na vodách, kde už byli několikrát uloveni. U nás byl málokterý kapr několikrát chycen a vrácen zpět... Ale je možné, že například na některých soukromých revírech tomu tak za chvíli bude (nebo už možná je)...

Autor matej
Návštěvník
#5 | Zasláno: 30 Říj 2007 21:22 
ja som zacinal s priebeznou montazou a na jeden hacik , ako nastrahu som pouzival puffy , ale teraz pouzevam to iste ., len na 2 haciky , na horny dam pufu tuti fruti a na spodny jahodu 10mm a viazem to na hacik s lopatkou a vzdy taham kapra , skus to na zaciatok len s tymi pufami a boilami do 10mm

Autor Daniel
Návštěvník
#6 | Zasláno: 7 Lis 2007 20:22 
prosim vas ja bich se chtel zeptat jak spravne nastrazit bili moc dekuji

Autor Daniel
Návštěvník
#7 | Zasláno: 7 Lis 2007 20:29 
boili

Autor Fit
Administrátor
#8 | Zasláno: 7 Lis 2007 20:42 
Daniel:

Ahoj,
no stačí číst v tomto tématu a prohlédnout si ty odkazy, které máš v této diskuzi nahoře. Je to tam pěkně vysvětlené i s fotkami.

Autor amatér
Návštěvník
#9 | Zasláno: 11 Úno 2008 10:29 
Ahoj
CHci se optat jestli jsou někde vyobrazeny ukázky jak připravit návazec pro kaprařinu od a do z

Autor Fit
Administrátor
#10 | Zasláno: 11 Úno 2008 17:51 
amatér:

Ahoj,
na toto téma jsem napsal poměrně podrobný seriál (celkem 6 dílů), můžeš začít číst od prvního dílu: Koncové návazce pro lov kaprů 1.

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 způsoby nastražování boilies
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑