Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

založení vlasce do cívky

Autor novas32
Návštěvník
#1 | Zasláno: 3 Led 2007 19:03 
ahoj, existuje nějaký uzel, který se používá při založení vlasce do cívky navijáku? nebo je jedno, jaký uzel udělám? díky za radu

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 3 Led 2007 20:14 
No, je to asi jedno, protože asi málokdy se vytočí všechen vlasec. Já tam ale dělám stejný uzel jako když navazuji třeba obratlík...

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 4 Led 2007 14:45 
No tak nevím jak tobě, ale mně se vždy uzel který používám na vázání obratlíku povolí, pač ho nikdy nedotáhnu pevně! Ale používám jinou metodu, akorát nevím jak ji mám vysvětlit, aby to bylo k pochopení :-D :-D ! No nějak to zkusím ! Udělám si smyšku která je na pevno, no a tou smyčkou provleču vlasec, který jde od silovnové cívky! Pak už mám vytvořenou smyčku, kterou to bezpečně dotáhnu! Ale pozor vlasec na cívce navijáku musí jít jiným směrěm než se otáčí překlápěč navijáku (tzv. branka)! Jinak se to protáčí a nic nenamotáte :-D ! No je to krkolomné vysvětlení, za to se omlouvám, ale jinak bez obrázku to asi nepude!

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 4 Led 2007 15:54 
basnak:

Jo, tuhle metodu taky znám a pochopil jsem to, tak jsi to snad napsal pochopitelně:-).

Jinak co se týká toho obratlíku, tak se mi nerozváže nikdy. Protože ho před samotným uzlem vždy dvakrát provleču dokola (když jsem to dělal jen jednou, tak se mi taky rozvazovalo). Pokud používám pletenku, tak to většinou ještě zakápnu sekundovým lepidlem (myslím při tvorbě návazců).

Jinak to přichycení k cívce nějak neprožívám, říkám, nikdy se mi nestalo, abych to vytočil (průser by to byl asi i při sebelepším uzlu). Vždycky ale mám na navijáku velkou rezervu.

Autor novas32
Návštěvník
#5 | Zasláno: 4 Led 2007 21:58 
uz jsem se s tim taky popasoval :-)

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 5 Led 2007 16:29 
Fit
Tak jasné, mě se spíše jednalo, jak jsi říkal, "Já tam ale dělám stejný uzel jako když navazuji třeba obratlík..."! Že při tomhle uzlu se to na cívce rozvazuje, s obratlíkem nemám sebemenším problém ;-)

Autor Fit
Administrátor
#7 | Zasláno: 5 Led 2007 16:36 
basnak:

Aha, já jak jsem to narychlo četl, tak jsem to pochopil trochu blbě. Teď už mi to je samozřejmě jasné :-)...

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 založení vlasce do cívky
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑