Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

Nováček - jak na kapry?

Autor novák
Návštěvník
#1 | Zasláno: 14 Bře 2007 09:35 
Jsem po operaci zad a rád bych vyrazil na kapry. Potřeboval bych poradit nějaký jednoduchý způsob lovu, aby se mi kapr sám rozje a já mohl jenom přisekávat. Prý je nejlepší chytat na chrách, nebo kukuřici. Jinde jsem se zase dozvěděl, že se nenapichuje přímo na špičku háčku. Prý také existuje boiles na které se chytá. To mi připadá ale dost složité. Problém je ten, že neumím ani navázat háček za očko. Děkuji všem za rady. Mail: aqua06@seznam.cz

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 14 Bře 2007 15:57 
novák:

Ahoj,
asi ti těžko poradí někdo jen tak tady v diskuzi, protože toho je docela hodně, vzhledem k tomu, že začínáš. Nicméně, začátečníkům vždy doporučuji jeden svůj článek. Doporučil bych ti chytat takto: S krmítkem na kapry.

Kromě toho hledej na netu informace, které potřebuješ. Navazování apod. Zrovna o vázání háčků atd. píšu nový seriál, ale první díl zde na webu vyjde nejdříve začátkem dubna. Když ale prozkoumáš tento web, tak jistě hodně věcí najdeš. Přeju hodně úspěchu. Kdyby něco, tak se klidně ptej...

Autor novák
Návštěvník
#3 | Zasláno: 14 Bře 2007 16:07 
Jsem fakt začátečník, tak se ještě zeptám jak se nastražuje kukuřice "pod háček na vlas". Já jsem si myslel, že ji stačí napíchnout na háček, aby maličko koukal hrot. Dík.

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 14 Bře 2007 16:22 | Změnil(a): Fit 
novák

No, tak samozřejmě můžeš chytat i s kukuřicí na háčku tak jak píšeš. Ještě lepší je však nastražovat kukuřici vlasovou metodou (stejně jako boilies). To znamená, že je kukuřice navlečená na vlasovém přívěsu a háček je celý volný.

Nejlepší je použít bezuzlové vázání, tady to máš docela dobře vysvětlené: Bezuzlové vázání. Udělej to stejně, jenom s tím rozdílem, že místo boilie můžeš dát třeba tu kukuřici (tak 2, 3 zrnka třeba, můžeš i víc...).

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 Nováček - jak na kapry?
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑