Ahoj,
ono asi nikdy člověk nemá 100% jistotu, že to není na dně zamotaný, ale lze tomu předcházet. Osobně ani anti-tagle (hadičky či bužírky proti zamotání) vůbec nepoužívám.
Rozhoduje totiž technika hodu, pokud se naučíte před dopadem celé montáže na hladinu tak trochu přibrzdit (jenom trochu) vlasec, tak vše dopadne natažené do vody a je vyhráno.
Když chytám na krmítko, tak používám jenom 10-15cm návazce a bez hadičky, házím normálně a nezamotává se mi to. Ono se to taky někdy může zamotat až při vytahování z vody, že se ten návazec zachytí o krmítko. Přitom na dně to může být v poho. Je dobré sledovat montáž přid dopadu na hladinu, jak vypadá, pokud se to zamotá už za letu, tak je to lepší vytáhnout přehodit.
Jinak existují další finty, jak tomu zabránit. Pokud použijete například nějaký PVA materiál, tak to letí celou dobu napnuté a nezamotá se. Další možností u delších návazců je, ztužit posledních 7-10cm sekundových lepidlem, ono to ztvrde a taky to částečně zabraňuje zamotání.
Ale jak už jsem psal, je to fakt hodně o technice hodu a podle mě na tom záleží nejvíc. Bužírky nepoužívám ani když chytám na olovo a 25cm návazec... |