Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

Chytání na boilies

Autor Soulin
Člen
#1 | Zasláno: 8 Čvc 2007 23:04 
Může mi někdo prosím poradit, co můžu dělat špatně při chytání na boilies? Krmín pravidelně a stejně nic nebere. Jako příchu» jsem zvolil jahodu. Díky moc

Autor basnak
Člen
#2 | Zasláno: 9 Čvc 2007 13:40 
Soulin
A máš tam vůbec ryby ??? Jako někteří se téhle otázce můžou smát, ale je to důležité vědět !!! Krmit pravidelně můžeš, ale musíš vědět, že tvoje nabídnuté boilie něco požírá a ne že tam leží a "hnije" !!! Taky musíš zjistit v jakou denní dobu ti najíždí na tvoje zvolené místo (pokud je správné) ryba se krmit !!! Klidně ti může najíždět v kteroukoliv dobu, kdy ty tam vůbec nejsi nebo nemáš nahozené !!! Nejhorší je když je to doba ve které je zakázané lovit od 00:00 hod. do 04:00hod. v letních měsících podle daného ryb. řádu !!!
Těch faktorů co můžeš dělat špatně je strašně moc !!! Nejvíce se dočteš v knížkách, které vydali zkušení kapraři !!
Ale tak zkusím ti sepsat takový základní "repertoár" podle ktrého se zkus nějak orientovat.
1. Počasí
2. Volba místa - (podle počasí)
3. Lokalizace ryby na daném místě (aktivita ryby, kdy se na daném místě nachází)
4. Volba nástrahy (zjištění příjmutí nástrahy - cílené ryby)
5. Vnedění - (podle aktivity ryby - kterou chceš lovit)
6. Předložení nástrahy (způsob lovu, systémy - montáže)

No to by ti pro začátek mohlo stačit !!!

Autor Soulin
Člen
#3 | Zasláno: 9 Čvc 2007 15:12 
Ten rybník má 1 ha a ryby tam jsou hodne pěkny. Místo, kde chytám je velice atraktivní, ryby tam berou, ale jen na boilies ne. Ještě by mě zajimalo, jak mám zjistit, jestli to žerou. Jinak díky moc za rychlou odpověď a pokusím se podle řídit

Autor basnak
Člen
#4 | Zasláno: 10 Čvc 2007 23:28 
No tak dívej !!! Pokud už tohle vše máš, jak říkáš a ryby ti stále neberou - zkus změnit velikost boilie !!! Nevím jakou velikost jsi zvolil, ale tak pravděpodobně to asi budeš mít kupovanou dvacítku, ne??? Na lokalitě, kde ryba není zvyklá na boilie se poměrně volí opatrná velikost od 10 - 16 mm !!! Je jasné že tuhle velikost ti klidně veme už i menší ryba (cejn, karas) ! Tím ale budeš mít zaručené, že když zvolenou příchu» veme i menší ryba (tím pádem ti boilie zbytečně "nehnije" na dně), tak je daleko větší pravděpodobnost záběru od kapra - protože co je atraktivní pro bílou rybu, tak je atraktivní i pro menšího kapříka - ve většině případů (ale ne vždy to tak bývá) !!! Pak by si případně s přibývajícími záběry od menších ryb postupně zvyšoval velikost boilie - klidně i na 30mm a více, až by jsi dosáhl té cílené !!!

Ovšem tohlensto všecko jen za předpokladu, pokud jsi ovšem zvolil tu správnou příchu» a atraktivnost boilie !!! Pokud ne, tak je ti to vše k ničemu!

Teď otázka jak máš zjistit jestli žerou tvoje nabídnuté boilie !!! Já to třeba zjiš»uji tak, že mám svoje oblíbené místo, kde rád chytám kapry na kukuřicu ani ne 1m od břehu. Pokud si vymyslím svůj nový recept na boilie, který bych chtěl vyzkoušet na té stejné lokalitě, tak vždy pár kuliček pohodím pod břeh a sleduji za jak dlouho nové boilie kapři akceptují a začnou ho příjmat ! Voda v té lokalitě je čistá, takže vidím 1 - 1,5m do hloubky (podle počasí) !!! No pokud boilie sezobají s chutí - tak nemám co řešit a dávám té nové receptuře 100% důvěru na nové výpravě !!!

Autor Soulin
Člen
#5 | Zasláno: 11 Čvc 2007 09:05 
No mám to koupený, takže je to dvacítka.Vyzkouším tedy menši boilies, ale jedním problémem je, že tam těžko zjistím, jestli to žerou, protože tam je celkem kalná voda, ale pokusím se to nějak udělat. Jen mě tak napadlo, jestli bych neměl ještě něčím dokrmovat, jako např. kukuřicí atd. Je vůbec jahoda pro toto období atraktivní pro ryby? Díky za odpověď

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 11 Čvc 2007 16:12 
Jo určitě můžeš zvolit při krmení tepelně uparvenou taky kukuřici, řepku, pšenici a další nějaké boby !!! Jo to k tomu dokrmování boilie můžeš !!! Ryby taky můžeš nalákat na to, co tam žerou - tím pádem je přilákáš a pak budeš jen čekat jestli příjmou to tvoje nabídnuté boilie !!!
Jestli je jahoda pro tohle období vhodná??? No jako divej - podle revíru to můžeš soudit, ale všude je to jiné !!! ale obecně platí, že léto je velmi vhodným obdobím pro lov na přírodní ptačí boilies !! Takže by vhodná měla být ! Jahodová příchu» spadá do takové univerzální příchuti - neměl bys s ní nic pokazit !!!

A ještě jedna rada!
zkus ty dvacítky jenom nakrájet na polovic smíchat s partiklem (kukřice atd) a naházet na krmné místo - mně to pomohlo, když jsem začínal a měl problém s boilie Karphen-Killer (nebo jak se to píše) od Top-sescret a pak to začlali příjmat !!!
Zkus experimentovat - když nic nepomůže, tak volba jiné příchutě !

Autor Soulin
Člen
#7 | Zasláno: 11 Čvc 2007 18:53 
Vyzkouším tyhle rady a pak napíšu, zda to pomohlo. Stašně moc děkuji za pomoc

Autor Fit
Administrátor
#8 | Zasláno: 14 Čvc 2007 12:36 
Soulin:

Ahoj,
tak to tady pročítám a souhlasím s tím, co napsal basnak. Pokud si myslíš, že to nežerou, tak je zkus rozkrájet na menší kousky a na půlky. Není špatný dát několik rozdrcených kuliček do krmné směsi ze šrotu a hodit tam nějaký koule a nebo chytat klidně i na krmítko (na tak malém revíru doporučuji).

Jo a další věc, může být špatná montáž, hlavně měj pořádně ostrý háček a boilies nedávej příliš moc blízko háčku, aby to ten kapr nemohl vyplivnout po nasátí i s háčkem. Může se totiž taky stát, že to ty ryby žerou, ale protože máš špatnou montáž, tak nic nechytáš. Ale těžko říct, ono to přijde, uvidíš...

Přeju hodně úspěchu, kdyžtak se ptej...

Autor Kaja
Návštěvník
#9 | Zasláno: 27 Čvc 2007 11:17 
ahoj.. ve vesnici mame malej rybnik-sportovni voda o 0.5 ha.. ale sou tady nejak prerostli kapri a amuri. vsichni na ne chodej,ale nikomu nechteji brat! rozhod sem se ze vyzkousim boilies, ale nevim ktery-prichut velikost atd.. myslim, ze to bude bingo:) diky za odpoved.. PS: je tu dost vodniho porostu, mala hloubka - do 2,5m a nejaky to blato na dne..

Autor Fit
Administrátor
#10 | Zasláno: 27 Čvc 2007 22:50 
Kaja:

Ahoj,
můj názor je takový, že je to úplně jedno. Zvol si jakoukoli příchu» chceš a uvidíš. Nebo začni krmit dvěmi příchutěmi najednou a potom se rozhodni podle úspěchů. Každý revír je jiný a na každém může fungovat něco jiného...

Každopádně přeju hodně úspěchu a co největší úlovky!

Autor basnak
Člen
#11 | Zasláno: 29 Čvc 2007 12:02 
Kaja
PS: ve večerních a zvláš» v ranních hodinách se vyvaruj lovu v místech s bujnou rostlinou vegetací, ba naopak bych tyhle místa prochytával v denních (odpoledních) hodinách !!
Proč ??? Jak je známo tak rostliny vytvářejí kyslík (viz. rovnice fotosyntezy v odborné literatuře) jedině za slunečního záření (ve dne) tím je místo s bohatou rostlinou vegetací bohaté na kyslík a pro kapra přijatelnější. V noci naopak rostliny spotřebovávají kyslík a tím pádem je místo s úbytkem kyslíku nevyhledávaným místem pro kapra - nejmenší obsah kyslíku ve vodě je v ranních hodinách !!!

Autor Anonymní
Návštěvník
#12 | Zasláno: 2 Srp 2007 14:01 
Pokud je tam hodně blata, tak to chce delší návazce a boilie na bázi ptačích zobů...

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 Chytání na boilies
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑