Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

Upravování kukuřice

Autor ŠARPI
Návštěvník
#1 | Zasláno: 11 Čvc 2007 19:15 
Zdravím kapraře - chtěl bych se zeptat , jak kdo upravuje kukuřici . Koupil jsem na silu tvrdou kukuřici , nechal jeden den namočenou , potom jsem ji vařil 2 hodiny v papiňáku , byla tvrdá ,i po dalších dvou hodinách . Jak docílit toho , aby byla pěkně měkká ? Přidáváte i nějaká aromata ? Jak dlouho ji předem namáčet ? Zdá se mi to všechno nějak zdlouhavé , ale už mě nebaví pořád kupovat Bonduelky . A jak to je potom s konzervací ? Za info díky .

Autor Mikroryba
Návštěvník
#2 | Zasláno: 12 Čvc 2007 11:49 
Já kuku nevařím, no skoušel jsem to ale dopadl sem podobně jako ty, tak spíš kupuji v plechovce.

Autor Anonymní
Návštěvník
#3 | Zasláno: 12 Čvc 2007 13:15 
Já dělám kukuřici takto:
-v úterý k večeru (nebo středa ráno) namočím kukuřici do čisté vody, pokud ale náhodou vařím také nějaké sladké boilie, tak použiju tu vodu z vaření kuliček, rovnou to máčím v starém papiňáku (mám ho v garáži)
-ve čtvrtek večer papiňák dám na vařič a tak hodinu vařím, abych to nemusel hlídat, tak jsem si koupil za 150 Kc časový spínač, ten nastavím na hodinu a o vypnutí se nemusím starat
-pipiňák odstavím, neotvírám a kukuřici v něm nechám dojít
-v pátek a o víkendu kukuřici používám, pořád ji nechávám v papiňáku, vždy si odeberu jen potřebné množství.

Jinak se ale přiznám, že kukuřici jako nástrahu moc nepoužívám. Většinou chytám na bolie, kukuřici používám jenom v nouzi když nemám záběry na kuličky. V takovém případě to kombinuji tak, že na háček dám jedno zrnko kukuřice a na vlasu nechám normálně bolie...

Autor ŠARPI
Návštěvník
#4 | Zasláno: 12 Čvc 2007 19:41 
Co jsem zkoušel kukuřici , tak jsem na to myslím , nic nevytáhnul . Ale vedle mě , nebo co tak zjiš»uji , se na kuku tahá o sto-pryč. A to už nemluvím o slovenském pořadu - Ryby,rybky,rybičky - vždy» tam je pomalu 90% ryb vytažených na kuku ! Hodně jsem vytahal na různé foukačky a puffiny , něco málo na boilie , ale chtěl bych to prostě začít tahat i regulérně na tu kukuřici , takže nezbude , než to zkoušet , ale nechci rybám zbytečně ubližovat , takže do zakrmování tvrdou kuku prostě nepůjdu .

Autor Mikroryba
Návštěvník
#5 | Zasláno: 13 Čvc 2007 20:27 
sakra ten chat je nějakej pustej :-(

Autor ŠARPI
Návštěvník
#6 | Zasláno: 13 Čvc 2007 20:55 
Mikroryba - já se , člověče ani nedivím - doba dovolených , v klidu u vody , co se bude někdo zabývat nějakým psaním na net :-) Možná je to taky tím , že těch různých webů je víc , než dost a potom se rozmysli , jestli budeš ve vzácné chvíli volna chodit k vodě , nebo budeš sedět u počítače a klepat do toho jak datel . I když čtu hodně věcí na Mrku , tak raději ,,lovím v klidných vodách,, - prostě nemám rád extrémy , ke kterým ( a nejen tam ) dost často dochází .
A ještě k té kuku - prý to stačí namočit na dva dny , potom povařit max 1 hod. v papiňáku a musí být měkká ! ( nové info z druhé strany ) , potom se může dodat esence a ještě 5min. povařit , potom nechat dojít . Samozřejmě , že jsem k této informaci dokoupil i nový extrakt ,který při nové příležitosti okamžitě vyzkouším !
Jó - a to hlavní - prý jsem měl předtím tu kuku asi moc starou na to , aby se vůbec nějak dala upravovat , takže teď to zkusím znova .

Autor Mikroryba
Návštěvník
#7 | Zasláno: 14 Čvc 2007 17:46 
To je fakt

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 Upravování kukuřice
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑