Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

vlasová metoda

Autor Anonymní
Návštěvník
#1 | Zasláno: 26 Čvn 2008 21:03 
CHtěla bych zkusit chytat za pomocí vlasové metody - poradíte jakou šňůru si mám koupit, i velikost háčku?. Postup na vázání jsem tady našla.

moc moc děkuju Katka

Autor JULIK
Člen
#2 | Zasláno: 26 Čvn 2008 22:18 
AHOJKY ZALEZI KTEROU RYBU CHCES LOVIT, ŠNURKU ? TECH JE SPOUSTY ,ALE DOPORUCIL BYCH TI Fa KRYSTON ,ZALEZI NA OKOLNOSTECH A TYPU DNA KDE BUDES LOVIT, MUSIS PAK SAMA POSOUDIT ALE I SI NECHAT PORADIT V RYB. POTREBACH KTEROU SNURKU ZAKOUPIT, JA OSOBNE POUZIVAM MERLIN 25 lb. na KAPRA HACEK 1 , 1/0 ,2/0 , AHOJKY

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 27 Čvn 2008 17:38 
Katka
Vem si to tak, čím menší rozměry všeho budeš mít (šňůrky, háčku) tím více záběrů budeš mít "Jemná metoda" . Toho se drž. Háčky, typu 1, 1/0, 2/0 jsou přehnaně velké, takové nepoužívám ani do závadových vod.
Velikost háčku přizpůsobuj velikosti nástrahy.
Jinak k návazcovým šňůrkám, je jich hodně jak už říkal dotyčný předemnou. Kryston je pro začátečníka moc drahý, pokud máš nabušenou peněženku tak klidně, ale doporučil bych ti šňůrky od Semy Carp Braid. Tady je ta cenová relace přijatelnější, i já jsme na nich vyrůtal ;-) U každé šňůrky je pak krátká prezentace k čemu je dobrá a jaké má vlastnosti. např. Carp Braid - Phantom. atd.

Autor Anonymní
Návštěvník
#4 | Zasláno: 30 Čvn 2008 17:36 
basnak

Díky za odpověď.
Chodila jsem na ryby s ta»kou, teď s manželem a oba chytají na krmítko + dva háčky. Mě už to nějak nebaví a hlavně bych chtěla zkusit něco novýho. Tady je hodně inspirace. Tak do toho půjdu. Jen potřebuju poradit. A rady od tebe se mi dostalo.
Bohužel naditou peněženku nemám, tak zkusím ty od Semy Carp Braid.
navazování snad dle instruktáže zvládnu. A když ne, tak chybama se každej něco naučí. To k tomu patří.
Díky moc Katka

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 1 Čvc 2008 21:50 
Katka.
Není zač, rádo se stalo :-). Hlavně dávej pozor, aby se ti při zkoušení správnosti návazce, otáčel háček do dlaně a zapichoval se.

Autor Anonymní
Návštěvník
#6 | Zasláno: 2 Čvc 2008 12:08 
Ahoj. Kdyžtak se snaž aby koncová montáž byla co nejjednodužší a nenápadná. A taky aby umožnila rozpoznat i jemný záběry. Já se řídím heslem "V jednoduchosti je krása."

Autor Anonymní
Návštěvník
#7 | Zasláno: 9 Čvc 2008 20:12 
basnak

omlouvám se možná za blbý dotazy :-), ale jak to myslíš - aby se háček otáčel do dlaně a zapichoval se?
Díky Katka

Autor Fit
Administrátor
#8 | Zasláno: 9 Čvc 2008 23:50 
Katka:

Jedná se o takový test, zda je návazec dobře navázán a má tendenci se zapíchnout v kapří tlamě. Tady jedna moje věta:

"Pokud se námi navázaný háček při popotahování v dlani pokaždé stáčí a zabodává, mělo by být vše v pořádku, jestliže se však zabodává jen někdy nebo vůbec ne, je někde chyba je lepší celý návazec udělat znovu."

Jestli chceš, můžeš se podívat do mého článku, kde jsem toto popisoval: Koncové návazce pro lov kaprů 3 .

Autor basnak
Člen
#9 | Zasláno: 10 Čvc 2008 19:30 
Přesně tak to myslím ;-)

Autor Anonymní
Návštěvník
#10 | Zasláno: 12 Čvc 2008 20:28 
díky mooooc!!!

Katka

Autor FILIP
Člen
#11 | Zasláno: 18 Srp 2008 16:12 
Letos sem začal skoušet lov na pelety. Byly mi doporučeny (halibut). Po deseti návštěvách u vody se stále nedostavuje žádný úspěch (ale vůbec žádný). Děkuji za radu.

Autor IvoH
Návštěvník
#12 | Zasláno: 26 Srp 2008 22:19 
Ahoj Filipe.Skus pelety(na feeder) od Devil Baits.Ještě nikdy jsem neodcházel od vody bez záběru.Někdy se přimotá cejn,ale kapři na to berou spolehlivě.Někdy mám i 11 záběrů během hodinky na kapra.Skoušel jsem to na jakkékoli vodě a funguje to všude!Vyzkoušej a dej mi vědět.(používám převážně kapří guláš,ale zkoušel jsem i jiné typy,ale bylo to stejné).S pozdravem IvoH

Autor dudas123
Návštěvník
#13 | Zasláno: 3 Zář 2008 15:10 
můžu se zeptat jak se nastražuje boiles vlasovou metodou?AHOJ

Autor Fit
Administrátor
#14 | Zasláno: 3 Zář 2008 17:35 
dudas123:

Sice stačilo použít vyhledávání tady na fóru, ale budiž, práci ti ulehčím. Tady máš odkaz na návod: http://rybareni.kvalitne.cz/bezuzlove.html.

Autor dudas123
Návštěvník
#15 | Zasláno: 4 Zář 2008 14:10 
moc ti děkuju

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 vlasová metoda
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑