Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /  

Odhozová šňůra - co a jak

Autor Anonymní
Návštěvník
#1 | Zasláno: 7 Čvc 2008 21:34 
Zdravím všechny! Chtěl bych vás poprosit o radu. Začínám s kapřinou a řeším, jakou odhozovou šňůru (v mm a v kg či ještě barvu) mám použít, když mám kmenový vlasec monofil Spiderwire 0,22 mm a 5,6 kg čiré barvy. Chytám na jezeře v Sadské, má celkem zakalenou modrou barvu vody. Díky moc

Autor Anonymní
Návštěvník
#2 | Zasláno: 7 Čvc 2008 22:01 
AHOJ NA JAKOU VZDALENOST BUDES CHYTAT? TAKY ZALEŽÍ NA HMOTNOSTI OLOVA, OSOBNE POUZIVAM ŠOKOVKU NA 9 kg A 11kg, na REVIRU KDE JSEM CHYTAL VE VZDALENOSTI 135m JSEM RADEJI POUZIVAL AZ NA 18 kg,

Autor Fit
Administrátor
#3 | Zasláno: 8 Čvc 2008 09:51 
Anonymní:

Ahoj,
zastávám názor, že je to celkem jedno. Kapr se ve většině případů dostává do kontaktu pouze s koncovým návazcem z jemné pletené šňůrky. Důležitá je podle mě spíše pevnost, která by měla vydržet nahazování těžkého olova a zabraňovat odření. Klidně můžeš použít třeba taky 0,50mm vlasec, v některých případech je lepší než pletenka.

Autor Anonymní
Návštěvník
#4 | Zasláno: 13 Čvc 2008 11:44 
Ahoj, chytat budu na vzdálenost kolem sta metrů a hmotnosti olova kolem 80-120 g. Jedná se mi jen o tu odhozovku, hlavně aby vydržela prudší a razantnějsi nához s touto gramáží. Díky

Autor Fit
Administrátor
#5 | Zasláno: 14 Čvc 2008 11:15 
Anonymní:

No, pokud se chystáš nahazovat ze břehu na delší vzdálenost, tak použij určitě nějakou pletenou šňůrku, protože se silnějším vlascem by se ti hůře házelo. Použil bych nějakou libovolnou pletenku kolem 0,20mm s pevností alespoň 10kg (ale většinou bývá daleko větší).

Autor Anonymní
Návštěvník
#6 | Zasláno: 16 Srp 2008 23:01 
Sufix Metrix 0,30mm - 18,2 kg

Jak na to? Kaprařské fórum / Jak na to? /
 Odhozová šňůra - co a jak
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑