Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /  

Chování kaprů při "futrování"

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next »

Autor basnak
Člen
#1 | Zasláno: 13 Zář 2006 22:38 
Zdravím, rád bych "rozjel" debatu o kaprech a jejich způsobu "futrování" návnady a nástrahy na krmném místě!
Jak jste si mohly všimnout, tak Fit našel pěkné záběry kaprů pod vodou - co si o tom myslíte, protože je velmi důležité, aby si rybář dokázal představit jak asi kapr příjmá danou nástrahu a pak zvláš» návnadu!

Autor basnak
Člen
#2 | Zasláno: 13 Zář 2006 22:39 
Záběry natočené pod vodou jsou velmi hezké, ale spíše si myslím, že jsou tyto záběry natočené v nějakém akváriu - ale to se spíš můžu jen domnívat, protože kapry pod vodou studuji a chování těchto kaprů se od těch co na dané lokalitě zkoumám se velmi liší!

Autor Fit
Administrátor
#3 | Zasláno: 13 Zář 2006 22:52 
Ahoj,
podle toho, co jsem viděl, tak mám úplně stejný pocit jako ty, že je to natočeno v nějakém velkém akváriu. Například jsem si všiml, že jde většinou šňůra od montáže kolmo nahoru. Vypadá to, jak kdyby tam byla montáž schválně nastrčena (spuštěna zhora). Navíc koncentrace ryb je poměrně dosti velká.

Další věc, která mě docela překvapila je to, že kapři často o nabízenou nástrahu nejevili zájem. Podle mě je velký rozdíl, je-li kapr vyhladovělý či překrmený a žere potravu tak nějak pomalu. Má-li opravdu hlad, tak to vezme co nejrychleji a tolik to nezkoumá. Je-li dostatečně nasycen, už jenom zkoumá a rejdí kolem návnady. Každopádně mě ale tyhle záběry zaujaly (proto jsem je zveřejnil). Zkrátka si myslím a zastávám názor, že není záběr a aktivita kaprů pokaždé stejná a záleží to na momentální lačnosti a potřebě kapra přijímat potravu.

PS: Budu tu nejdříve v pondělí, protože jedu ráno na 4 denní výpravu na Staňkov. Tak mi držte palce, a» to bere. Už se těším...

Autor basnak
Člen
#4 | Zasláno: 14 Zář 2006 00:00 | Změnil(a): basnak 
Ano je to tak - "šňůra" vede vzhůru - její pohyb se zdá neomezený na danou situaci! Kapři natočení pod vodou se vůbec neobávají nebezpečí, kdež to na svazové vodě kapr je opatrnější více chaotičtější a nervóznější! Na videu se doslova v krmné směsi "rochní" jak prasata!
Jinak přeji hodně štěstí při další výpravě! A už se těším na další úlovky ve fotogalerii! Pak dej vědět jak jste dopadly :)!

Autor Fit
Administrátor
#5 | Zasláno: 16 Zář 2006 17:59 
Ahoj,
tak jsem přijel z té výpravy už dnes po 3 odchytaných dnech. Nechytili jsme tam vůbec nic!! Bylo tam několik skupinek rybářů, kteří tam byli a krmili už týden a nechytili taky nic, pouze někteří š»astlivci kapra kolem 50 cm. Přitom místo jsme si našli přímo ideální, chytali jsme na hraně, kde se dno svažovalo z 4 do 7 a více metrů. Za tři dny jsme tedy skrmili asi 6 kg boilie a vůbec nic..., takže jsem to vzdali už o den dříve.

Letos to na Staňkově vůbec nešlo, byl jsem tam i na jaře a taky nic - pouze jeden náhodný záběr. Zítra půjdu asi chvíli tady u nás na rybník vylepšit si náladu, už jsem u nás chytil několik šedesátek, tak alespoň něco.

Autor basnak
Člen
#6 | Zasláno: 17 Zář 2006 11:43 
Tak to jste docela "vybuchly" nemyslíš? Je zajímavé, že ryba nežrala, v takovém čase by to mělo začínat dost dobře jezdit! Ale zaráží mě to velké množství zkrmeného boilie, když ryby nežrala! Třeba to byla ona chyba, jak od těch skupinek rybářů, tak možná i od vás! Sice nevím jaký je Staňkov ale možná to byl onen problém!

Autor Fit
Administrátor
#7 | Zasláno: 17 Zář 2006 12:51 | Změnil(a): Fit 
Jo to je docela možné, když ještě vezmu fakt, že nevím kdo tam byl před námi a kolik krmil. Jenže tahle voda má asi 270 ha a je problém ryby přilákat. Měli jsme dvě bójky, takže na každou padlo tak 3 kg. Krmili jsem jenom boiliesem bez partiklu. Nadávali ale i místní a ty moc dobře vědí, jak tam na ně. Všichni říkali, že jsou ryby odjetý úplně na druhé straně, kde mají více potravy. Tam se nedá dostat jinak než na lodi a je to souvisle s hranicí Rakouska. Je tam problém chytat, protože to chce loď s motorem. V tomhle vidím já největší problém. Protože když jsem tam byl chytat minulý rok, tak jsme krmili přibližně stejně a nachytali jsme...

Teď jsem byl na 3 hodinky chytat na rybníku a chytil jsem alespoň kapříka 50 cm na 3 kukuřice na vlasu. Po těch hodinách čekání bez záběru alespoň něco. S tím Staňkovem to nechápu, teď je opravdu ideální doba pro lov. Tentokrát jsme ani neviděli vyskočit kapra u bójky, což je tam obvyklé, takže fakt divný. Nejhorší ale je, že to nevyšlo ani na jaře ani teď - opravdu propadák...

Autor basnak
Člen
#8 | Zasláno: 18 Zář 2006 19:36 
A řeku jsi nezkoušel?
Tam by to mohlo být lepší, nemyslíš? Kámoši teď byli na řece a začalo jim to jezdit až měly po třech dní lovu vše zbalené a odjížděli domů!

Autor Fit
Administrátor
#9 | Zasláno: 18 Zář 2006 21:07 
Teď u nás zrovna nasadili, takže bude řeka v obležení masařů (jak jinak, je to pokaždé stejné!!!). Naštěstí mám jedno svoje odlehlé a zamaskované místo, kam nikdo nechodí, bohužel ale mám teď samej fotbal, takže se na ryby dostanu tak nejdříve v pátek. Ale na chvíli to asi zkusit půjdu.

Autor basnak
Člen
#10 | Zasláno: 19 Zář 2006 19:23 
Tak nemuselo by to být tak hrozné, moc rybářů neumí chytat na řekách, každopádně bych to tam skusil!

Autor Robin.p
Návštěvník
#11 | Zasláno: 29 Zář 2006 17:20 
Souhlasím s basnakem. Pro mě je srdcový revír č. 1 řeka Morava. Moc lidí tam opravdu chytat neumí ... a ti co to umí tak nachytají pěkné ryby, ale chce to trpělivost a zkoušet, zkoušet a zkoušet.

Autor Paja
Návštěvník
#12 | Zasláno: 29 Zář 2006 17:25 
Čau "basnaku" byls ted někdy na rybách.... nezkoušels Moravu - prej zobou, aspoň u nás v Otrůvkách...:-) PS: kámoš nachytal pěkné ryby, a to hned první den když přišel k vodě - bez předchozího vnadění... a tahá do teď - trvá to už tak 10 dní. ozvi se... co a jak u vás v Napa. zatím a měj se

Autor basnak
Člen
#13 | Zasláno: 30 Zář 2006 12:31 
Zdarec Pajo, konečně tě někde "vidím" ! Na ryby teď nemám absolutní čas (sport, ženské, zábava) :-)))))) a na řeku taky nemůžu - však víš, jinak bych tam byl pořád! Docela vám "závidím", tak už se konečně v Otrokách pohnuly ledy, jo? Tak to je supr! Ale příští rok to určitě napravím (už mám docela abs»ák) :-)) A co v Napa? Tak ryby stále rostou do ohromných hmotností :-) na štěrkoch je to prý samý zapřáhnutý "vagón", ale ani jeden zdolaný :-) Jinak je to tu pořád stejné!

Autor basnak
Člen
#14 | Zasláno: 30 Zář 2006 12:33 
Robin.p
Zdravím, na jakém úseku řeky nejraději chytáš?

Autor Paja
Návštěvník
#15 | Zasláno: 30 Zář 2006 15:57 
"basnak" Jo promiň já zapoměl...(s tou Moravou). Jo v Otrokách se ledy "konečně" pohnuly, jenže já jsem teď v Brně na škole, takže na ryby nemá ani pomyšlení.:-((((
Ale příští prázdniny si to vynahradím - a snad se stavím za váma na Štěrk na ty "vagóny" chtělo by to zvednou si osobáček...:-)

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next » 
Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /
 Chování kaprů při "futrování"
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑