Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /  

Nezačnem se bránit?

Stránka  Stránka 1 z 5:  1  2  3  4  5  Next »

Autor vaskap
Člen
#1 | Zasláno: 23 Říj 2006 19:22 
za poslední roky nám rybářům zpřísnili pravidla jako nikomu.Neznám jinou organizaci,kde by se toto dělo! Opět jsme u tématu /lovná doba/Ale vše se od toho odvíjí!Rozmáhá se zakaz byvakování(proč je prodávají),přenocování u vody.Proč.???Taky nechápu komu vadí kapr ve vezíru druhý den.Ekovezíry jsou v pohodě pro kapra,když ho někdo bere domů.Jedu 100km k vodě a těch starostí.A kvůli komu??Chtělo by to se spojit,začít peticí a už něco dělat.Nechce se mi jezdit na placené rybníky,kde jsou ryby stejně z načich revírů.Je nás určitě hodně,kteří to mám k dobré vodě daleko,ale hlavně jsme kapraři a to chce vždy nějaký čas být u vody.

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 23 Říj 2006 19:35 
vaskap:

Hm, určitě to není špatný nápad. Jenom se obávám, že by ta "petice" neměla moc velký úspěch. Když si představím, co všechno se udělalo pro K-70 a jaký měla úspěch? Osobně si myslím, že nic moc a čekal jsem to lepší. Nevím, nevím, ale myslím, že by bylo hodně těžké dosáhnout nějakých změn...

Autor basnak
Člen
#3 | Zasláno: 26 Říj 2006 18:25 
vaskap
No, myslel jsem si, že si počkám na víc příspěvků, abych si o tom udělal "větší obrázek", ale jak tak vidím, tak je to každému asi jedno! Víš asi, čím bude to, že neznáš takovou organizaci, která by dostávala tak zabrat zákonama? Proto, že toto je asi jediný koníček "organizace"(pro některé denní chléb), který se vyvíjí čím dál víc dopředu - vymýšlí se čím dál více "vychytanějších" novinek, aby jsi dosahoval co největšího počtu ryb, samozřejmě na úkor znalostí rybáře, za co nejkratší dobu!! No takový jiný koníček tu už není (a kdy by byl, tak mě prosím vás opravte, teď si zrovna žádný nevybavuji!) Tak proto to musíme odnést zákonama!
No a teď třeba nechápu co jsi myslel s tím bivakováním, kde se začíná rozmáhat ty zákazy? Jako toto jsem ještě nikde neslyšel, že by s přenocováním u vody s bivakem měl být problém!
A taky ještě nechápu to "kapra ve vezírku druhý den" to jako myslíš, že to vadí našim politikům, nebo porybným, kteří tě takto osočili?
Fit
Jo a jak vůbec u vás dopadla ta K-70? Asi nijak moc dobře ne, že?
Jinak s tebou (Nevím, nevím, ale myslím, že by bylo hodně těžké dosáhnout nějakých změn...[i][/i]) souhlasím, je to těžké,! nikomu se s tím začít nechce!

Autor Fit
Administrátor
#4 | Zasláno: 26 Říj 2006 21:32 | Změnil(a): Fit 
basnak:

Pokud vím, tak u nás v okolí ta petice moc dobře nedopadla, protože ji přijala a zavedla jenom MO Třebíč. Je ale pravda, že alespoň něco. Jenže stejně jsem toho názoru, že když masař chytne takového kapra 70+, tak ho stejně zmasí, protože ho skoro nikdo nezkontroluje (porybnýho vidím u vody hodně málo). Ostatně asi nebudu jediný, který ví, že se tak děje i u podměrečných kaprů a mnohdy ve velkém množství.

Jinak to bivakování jsem taky nepochopil (že by vadila podlážka?). Co se týká těch saků, tak asi vaskap myslel eko pytle bez kruhů. Navíc když zapytluješ kapra přes 7 kg, tak pro tebe končí lov (podle RŘ). Stejně si ale myslím, že nejlepší je vyfotit se hned a rybu pustit.

Autor basnak
Člen
#5 | Zasláno: 27 Říj 2006 14:05 
Fit
No těžko říct, ještě jsem nikoho neviděl, kdo by jsi nesl od vody kapra např. přes 70cm a čohal mu z batohu!

Autor Fit
Administrátor
#6 | Zasláno: 27 Říj 2006 14:19 
basnak:

Já jsem to teda už viděl, fakt nekecám! Chtěl jsem tím hlavně říct to, že je problém spíše v kontrolách porybných, kterých je málo a chodí k vodě minimálně.

Autor vaskap
Člen
#7 | Zasláno: 28 Říj 2006 14:17 
Čau kolegové.Neříkejte ,že neznáte zákaz pobývání u vody od 24 do 04 hod.Teď to chystají na Lesu království.50metru od vody můžeš počkat.Ty vezíry myslim všeobecně.Já rybu beru jen zřídka.Tak 5 ks do roka(Kapr.)Kolega chytl kapra před půlnocí a ráno bylo zle s porybným,že je to ze včera a měl zápis!!!Prostě magořina.Kolik kloboučníků si tahá rybu až k židli po blátě a to každý porybný drží hubu.Ďeda je děda.Mně tedy nevadí,když si někdo odnese kapra přes 70,tolik ,jako když má někdo odnesených 100 ks 60 cm!!!S tím bojováním proti řádu se asi nic dít nebude.Porybný ti přes den moc nepříjde.Večer má jistý úlovek v povolence a o to jim jde.

Autor basnak
Člen
#8 | Zasláno: 29 Říj 2006 18:11 
vaskap
No tak ten vůbec neznám, právě naopak! Nikde jsem nečetl, že bivakování od 04hod do 24hod. by někomu vadilo, ovšem stanování u vody, to jo, to je jiná! Většinou tolerují porybní, nevím jak u vás, když stan přes den leží (je zhozený) a na večer si ho postavíš pro přespání!
A k tomu porybnému, jestli váš kolega chytil před půlnocí kapra a zasáčkoval si ho, tak je jeho poviností po půlnoci ukončit rybolov dopsáním ostatních hodnot - tím pro něho denní lov skončil a porybný by neměl co namítat! Ovšem pokud si stál za tím, že rybu kolega vytáhl po půlnoci od 00:00hod do 04:00hod. tak měl k tomu asi nějaký důvod! Asi je těžké v takové situaci se bránit, ale už je to o tom porybným! Nemyslete si, že o vás neví - vždy si občíhne ke komu jde, a pak to všechno na vás vybalí! A proto chodí až v noci!
A taky by mě vadilo, možná tobě ne, ale mě by to vadilo, když by jsi někdo odnesl kapra nad 70cm, taky už v naší organizaci zvolily míru kapra od 45 - 60cm! To je dostatečná míra na to, aby se bobkaři "nažrali" (Promiňte za ten víraz)!

Autor vaskap
Člen
#9 | Zasláno: 29 Říj 2006 19:19 
Připadá mi,že se mnou jednáš jako s masařem .Vše otáčíš proti mně a dáváš za pravdu kontrolám.Chtěl bych jednout strávit rybačku s tebou.Když tě vidí porybný fotit se s rybama a pak je pouštět,určitě to na tebe večer vybalí.????To je tvoje reakce.Tak se prober.A čti pořádně.Zapytloval kapra normálně,zapsal a ráno měl problém,protože to byla ryba ze včera a to teď nemůžeš!Kravina.Nejde mi o kámoše ani o rybu,ale spíš ten zákaz.

Autor basnak
Člen
#10 | Zasláno: 30 Říj 2006 13:57 
No tak to ti asi jenom tak připadá, jenom se snažím pochopit spory mezi tím "co tady píšeš" (porybný vs Ty)! Jsi asi jediný co si stěžuje, nebo jediný, kdo o tom dokázal psát na netu! Jenom se divím, že pokud by jsi měl vše v pořádku, tak budeš mít problémy! Asi jsi nečekal, že ti někdo bude připadat, že ti odporuje a myslel sis, že ti všichni budou přitakávat - jak si porybní vymýšlí nové nepravdivé zákony! Je to asi problém tam u vás, ale vím, že hostovačky to mají vždy těžké! :)))
Jinak už se k tomu nemá cenu vyjadřovat, vše to máš jiné, jak ryby, tak rybáře, tak členy zákona RS!
Jo a pokud něco vymyslíš - nějakou dobrou petici, tak se rád přidám, ale těžko budou brát názor člena z jiného RS!

Autor Robin.p
Návštěvník
#11 | Zasláno: 30 Říj 2006 15:22 
basnak
Ahoj! Basňák má pravdu - ti co mají hostovačky to mají těžší (více kontrol, větší ostražitost od okolních rybářů a když narazíte na nějakého závistivého "rybáře", který vás vidí pouštět "pěkné" ryby tak vám můžu garantovat, že vám dokáže znepříjemnit týdení lov všemi možnými způsoby). To je jen má zkušennost....

Autor vaskap
Člen
#12 | Zasláno: 30 Říj 2006 20:00 
Vůbec mi nejde o stěžování.Dopadl jsem dobře a byla to moje chyba.Ale!!Když nebude zákaz chytání v noci 00-04hod.tak všechny tyto problémy odpadnou.Porybných může chodit 10 denně a a» chodí.Aspoň bude pořádek.Večer nikdo bordel u vody nedělá.Za 5 let se mi nikdo do vezíru nepodíval,na výbavu taky ne.Každý porybný(rozkoš,těšnov)přes den ,se podepíše a maže.Večer jen sbírají papiry,když někdo chytá.A na rozkoši nesmíš mit přístřešek,jen deštník(i s boky).

Autor Fit
Administrátor
#13 | Zasláno: 30 Říj 2006 21:56 | Změnil(a): Fit 
Vůbec mi nejde o stěžování.Dopadl jsem dobře a byla to moje chyba.Ale!!Když nebude zákaz chytání v noci 00-04hod.tak všechny tyto problémy odpadnou.Porybných může chodit 10 denně a a» chodí.Aspoň bude pořádek.Večer nikdo bordel u vody nedělá.Za 5 let se mi nikdo do vezíru nepodíval,na výbavu taky ne.Každý porybný(rozkoš,těšnov)přes den ,se podepíše a maže.Večer jen sbírají papiry,když někdo chytá.A na rozkoši nesmíš mit přístřešek,jen deštník(i s boky).

S tímhle bych já taky souhlasil. Vezměte si třeba Pálavu, každý kdo tam jezdí ví, že přes den na porybnýho nenarazí, ale jakmile je po půlnoci, tak tam je porybný skoro pokaždé a jediné, co udělá je, že vezme papíry (samozřejmě právem). Jenže bohužel ti, co tam chytají celou noc, tak těm rybám škodí většinou nejméně, což se mi nelíbí. Ale dobře, i kdyby byl ten zákaz lovu non stop, tak by se mi líbilo, kdyby porybní chodili pořád a daleko více, než doposud. Stejně by byla asi nejlepší profesionální rybářská stráž + větší pravomoce. Taky bych byl pro povolení bivaků s podlážkou, protože za deště se bez toho moc nedá...

Autor basnak
Člen
#14 | Zasláno: 31 Říj 2006 13:44 
Vezměte si třeba Pálavu, každý kdo tam jezdí ví, že přes den na porybnýho nenarazí: no třeba mají v práci odpolední směnu :-))))

Stejně by byla asi nejlepší profesionální rybářská stráž + větší pravomoce: no tak s tím bych souhlasil, protože jinak ryb. stráž nemá tolik času věnovat se vodě a jejím návštěvníkům, a proto většinou chodí až v noci, až si podělají svoje-co je v domácnosti důležitější a až si nadělají doma tzv. "plusové body", tepr se můžou věnovat jiným záležitostem! :)))
No a s tou podlážkou, tak to bych bral taky, pač nemám ještě byvak a nemám tolik peněz, abych si ho mohl pořídit. Jinak s tou podlážkou se dají dělat vychytávky! Pokud ovšem se dá připevnit buď suchým nebo obyčejným zipem!

Autor Fit
Administrátor
#15 | Zasláno: 31 Říj 2006 16:42 
basnak:

Já bivak taky nemám, ale vlastním deštník s bočnicema, který mi zatím na letní období stačí. Jenže bivak jako takový bez podlážky většinou stojí za nic, protože jak začne trochu víc pršet, tak se to fakt nedá...

Stránka  Stránka 1 z 5:  1  2  3  4  5  Next » 
Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /
 Nezačnem se bránit?
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑