Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /  

Spí ryby????

Autor Pecka
Návštěvník
#1 | Zasláno: 13 Led 2007 16:23 
Mě by fakt zajímalo jestli spí ryby!!!

Autor basnak
Člen
#2 | Zasláno: 13 Led 2007 16:28 
Milá Pecko :-D :-D :-D :-D :-D :-D ! Tak to jsem opravdu nečekal, jak to praví náš mnoho-násobný slavík :-D :-D :-D

Autor Fit
Administrátor
#3 | Zasláno: 13 Led 2007 16:54 
Pecka:

Ne, ryby nespí tak jako je tomu například u člověka. Ryba nemá víčka, aby mohla zavřít oči. Aktivita ryb je spojená s teplotou vody. Čím je voda teplejší, tím jsou ryby aktivnější.

V zimním období jsou ryby spíše v klidu, je to taková letargie, kdy kapr někde "stojí" poblíž nějakého úkrytu, či se nechází někde u dna a vykazuje velmi malý pohyb. Potravu přijímá jenom sporadicky (pouze např. 1 hodinu denně), takže je velice těžké ho ulovit.

Autor basnak
Člen
#4 | Zasláno: 13 Led 2007 18:05 
To je pravda že ryby nemají víčka, ale je možné, že by mohly být tak nějak v tzv. "komatu" - ve kterém šetří energii a tráví! U kapra se to stává málokdy, že se k němu dokážete přiblížit na dosah ruky - u jediného případu se mi to skoro povedlo, když zrovna futroval před míma nohama - ale to ho spíše zajímalo něco jiného :-D než nebezpečí! Ale např. u takových dravých ryb, je to jiné - u nich bych si ten "komat" daleko více představil! už několikrát jsem obdivoval potápěče v našich řekách, že se dokázali potopit k rybě až na dosah ruky, ale vše bylo v zimě, kdy je voda čistá! Taky se mi to už skoro jednou povedlo, ale bylo to naopak v létě na jedné štěrkovně - hleděl jsem candátovi cca 60cm přímo do zubů z půl metra - spíše jsem měl respekt, než abych si na něho dokázal sáhnout! A 1,5m ode mne leželi tak do 1metru velcí sumci ! fakt silný adrenalinový zážitek !

Autor datelwoody
Návštěvník
#5 | Zasláno: 27 Bře 2007 18:21 
ryby nespí jen odpočívají na dně

Autor bžuk
Návštěvník
#6 | Zasláno: 28 Bře 2007 15:10 
zajímavá otázka to mě nenapadlo

Autor Anonymní
Návštěvník
#7 | Zasláno: 28 Bře 2007 15:13 
[u][/u] proč neni nikdo na chatu? docela rad bych si pokecal

Autor Marula
Návštěvník
#8 | Zasláno: 9 Dub 2007 17:23 
Ryby spí a zdá se jim o Bigmiksu.

Autor Frostty
Člen
#9 | Zasláno: 10 Dub 2007 18:42 
Marula: ryby nespí to tě můžu uklidnit...a nezdá se jim o BigMiksu ale Food Signálu voe:D

Kaprařina - ostatní... Kaprařské fórum / Kaprařina - ostatní... /
 Spí ryby????
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑